CHP, MHP, DSP, DYP yöneticileri Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’ni ziyaret ederek çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

 

İhsanoğlu’nun adaylığında siyasi partilerin bütünleştiğine dikkati çeken CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Kartal, “Türkiye’deki barış, huzur ve güven ortamını tesis edecek, devletimizin 90 yıldır geliştirmeye çalıştığı parlamenter demokratik yapısını korunması koruyacak ve bu huzuru tüm bölgeye yayacak bir anlayışa acilen ihtiyaç var” dedi.

 

 

Siyasi parti yöneticilerini bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirten Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Odabaş, İhsanoğlu’nun bilgi birikimi ve tecrübesine dikkati çekerek, “Ekmeleddin Bey, Türkiye’ye çok değerler katmış değerli, birikimli bir büyüğümüz. Sizlerin de birleşerek destek vermeniz bizleri mutlu ediyor. Bu güzel birşey. Birliktelik her zaman güç doğurur. Bizler de üzerimize ne düşecek yaparız. Omuz omuza çalışmamız gereken bir şeyde çalışırız. İnşallah başarıya ulaşılır”

 

Kdz.Ereğli’de bazı siyasi parti ilçe temsilcileri, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu için destek ziyaretlerine başladı. Kdz.Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, DYP İlçe Başkanı Mustafa Danışmaz ve DSP Zonguldak İl Başkanı Nedim Ünal’dan oluşan siyasi parti temsilcileri Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’ni ziyaret etti, destek istedi. Grup adına konuşan CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin de içinde bulunduğu ve yakından ilgili olduğu Ortadoğu’daki çatışma ortamında gerçekleşeceğini söyledi.

 

“KAOS ORTAMINDAN ÇIKACAK”

İslam dünyasının, dünyanın gündemine mezhep ve etnik köken kavgalarıyla gelmemesi olduğunu temenni eden Kartal şöyle konuştu: “İslam dünyası ve Ortadoğu’nun gündeme, dostluğun kardeşliğin, dayanışmanın hakim olduğu bir birliktelikle gelsin istiyoruz. Ama ne yazık ki Türkiye’de Ortadoğu’daki bu kaos ortamına sürükleniyor. Bu yönlü gelişmeler çok fazla ortaya çıkmaya başladı. İşte tam da böyle bir ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Türkiye’deki barış, huzur ve güven ortamını tesis edecek, devletimizin 90 yıldır geliştirmeye çalıştığı parlamenter demokratik yapısını korunması koruyacak ve bu huzuru tüm bölgeye yayacak bir anlayışa acilen ihtiyaç var.  Biz bu amaçla, AKP dışındaki neredeyse tüm partiler olarak, partiler üstü bir anlayışla ortak bir aday olarak çıkardığımız Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesiyle Türkiye’nin sürüklenmek istendiği bu kaos ortamından çıkacağına inanıyoruz. Bu nedenle İhsanoğlu’nun arkasında bütünleştik. Ülkemizdeki tüm örgütlü toplumsal kesimlerinde huzur ve barış için bu bütünlük içerisinde yer almasını arzu ediyoruz.”

 

“BİRLİKTELİKTEN GÜÇ DOĞAR”

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, siyasi parti temsilcilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Sendikam ve Erdemir çalışanları adına sizlere teşekkür ediyorum. Hakikatten, verdiğiniz görüntü, Ereğli’nin özlediği bir görüntü. Siyasi partilerin bir arada olduğu pek görülmüyor. Ama şu anda dördünüzü bir arada görmekten de mutluyuz. Demokratik bir seçim sürecine girdik. Türkiye’de konjektürel olarak nelerin yaşandığı herkes tarafından biliniyor. Bizler de takip ediyoruz. En basiti daha Irak’taki büyükelçimizin akıbetinin ne olduğu belli değil. Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Konuşulacak çok şey var tabi Türkiye’de, ama seçimin demokratik bir ortamda olması gerekiyor. Ekmeleddin Bey, Türkiye’ye çok değerler katmış değerli, birikimli bir büyüğümüz. Sizlerin de birleşerek destek vermeniz bizleri mutlu ediyor. Bu güzel birşey. Birliktelik her zaman güç doğurur. Bizler de üzerimize ne düşecek yaparız. Hiçbir zaman hiçbir partiye mesafeli değiliz. Daha önce de söyledim. Omuz omuza çalışmamız gereken bir şeyde çalışırız. İnşallah başarıya ulaşılır ve Türkiye için hayırlısı olur.”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)