Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse: "Geceden bugün öğlene kadar yaklaşık 50 bin kasa hamsi tutuldu. Bu da 700 ton hamsi yapar. Bu limandan çıkan balıklar Türkiye'nin her noktasına ulaşıyor. Gecede 2 bin ile 3 bin arasında değişen rakamlarda balık tutan balıkçı teknelerimiz var"

Kdz.Ereğli'de gırgır ve trol tekneleriyle denize açılan balıkçılar, avladıkları bol miktarda hamsi ile limana dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

YÜZLERİ GÜLÜYOR

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse, yaptığı açıklamada, iyi geçen balık sezonu nedeniyle hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünün güldüğünü söyledi.

TÜRKİYE'YE KDZ.EREĞLİ'DEN DAĞILIYOR

Ereğli Limanı'na farklı bölgelerden gelen balıkçıların Ereğli açıklarında binlerce kasa hamsi avladığını belirten Köse, balıkların İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin her noktasına taşındığını belirtti.

500 BİN KASA BALIKLA DÖNDÜLER

Gece denize açılan balıkçıların öğlen saatlerine kadar yaklaşık 50 bin kasa olmak üzere toplam 700 ton balığı limana getirdiğini anlatan Köse, "Geceden bugün öğlene kadar yaklaşık 50 bin kasa hamsi tutuldu. Bu da 700 ton hamsi yapar. Bu limandan çıkan balıklar Türkiye'nin her noktasına ulaşıyor. Gecede 2 bin ile 3 bin arasında değişen rakamlarda balık tutan balıkçı teknelerimiz var" dedi.

Köse, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl hamsinin daha fazla olduğunu, artan balık sayısı nedeniyle vatandaşların ucuz balık yeme fırsatı yakaladığını sözlerine ekledi.

İSTANBUL'DAN GELDİ EKMEĞİNİ EREĞLİ'DE KAZANDI

İstanbul'dan Karadeniz'e gelen 5 yıllık balıkçı Metin Bayar de geçtiğimiz yıla oranla bu sezonun biraz daha bereketli geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Bayar, dün gece açıldıkları denizden 2 bin 500 kasa hamsi avlayarak döndüklerini anlattı.

Öte yandan, hamsi yüklenen kamyonlar liman girişinde ve sahil güzergahında uzun kuyruklar oluşturdu.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)