Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kent genelindeki bazı dükkanlar gözlük satışlarına başladı. Ancak uzmanlar, sokakta 5 ile 25 TL arasında değişen gözlüklerin satın alınması konusunda vatandaşları uyarırken, bu gözlüklerin göz bozulması dahil birçok göz hastalığına neden olabileceği belirtiyor. Gözlüklerin mutlaka ultraviyole ışınlara karşı koruyucu özelliği bulunması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, vatandaşlara gözlerini korumaları gerektiğini ifade ediyor.
Fevzipaşa Caddesi üzerinde gözlük satışı yapan Oktay Çorapçı, gözlükler hakkında şu bilgileri verdi:
“ULTRAVİYOLE FİLTRELİ GÖZLÜK ALIN”
“Dışarıda çok ucuz fiyata satılan gözlükler estetik anlamında gösterişli olsa da sağlık açısından oldukça büyük tehlike taşıyor. Bu gözlükler ultraviyole ışınları geçirdiği için gözde kalıcı hasarlar oluşturabiliyor. Bunun için biz vatandaşlarımıza güneşli havalarda mutlaka ultraviyole ışınlara karşı tam koruma sağlayan gözlükleri kullanmalarını öneriyoruz”
Gözlük fiyatlarının 80 TL ile bin 500 TL arasında değiştiğini de belirten Çorapçı; “Dükkanlarda her bütçeye göre gözlük bulunuyor. Marka iyileştikçe gözlük fiyatları da artıyor. 80 TL’lik gözlük ile bin 500 TL’lik gözlük arasında çok büyük bir koruma farkı yok” diyerek vatandaşları bilgilendirdi.