Kdz. Ereğli İYİ Parti ilçe örgütü yeniden belirlendi. Kurultay sonrasında örgütlerin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Emekli Vali Yavuz Erkmen’in il Başkanlığına atanması ve yönetim kurulunun oluşturulmasının ardından, ilçelerde yeniden yapılanıyor. Bu kapsamda Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığı görevine de özel bir hastanede doktorluk yapan Evrim Balbaloğlu atanmıştı.

Evrim Balbaloğlu, yeni yönetim kurulunun oluşturarak il başkanlığı aracılığı ile genel merkeze onay için gönderildiğini belirtti. Muhabirimize konuşan Balbaloğlu, “Sanırım Kasım ayında onay gelir ve bizlerde kurucu Başkanımız Asım Tazegül’den görevi teslim alırız.” Dedi.

“Yerel seçim çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?” sorumuzu da yanıtlayan Balbaoğlu, “Biz atama kararı geldikten sonra kolları sıvayıp, yerel seçimlere hazırlanacağız. Şu anda bir çalışma içinde değiliz” sözleri ile görüşlerini belirtti.

Balbaloğlu’na “Siz aday mısınız?” diye de sorduk. Balbaloğlu, bu süreçte göreve gelen tüm il ve ilçe başkanları ile yönetim kurullarının bir adaylığının söz konusu olmadığını belirterek “Hayır! Ben aday değilim.” Diyerek görüşlerini açıkladı.