Kdz. Ereğli festivalinde hazırladıkları pankart ve dövizlerle kortejde yer alan “Termik Santrale Hayır Platformu”  bölgenin geleceğini yok edecek tehlikeye dikkat çektiler.

 

Termik santralcilerin önce Köseağzı’na  ve sonra da Kireçlik’e göz koyup bu alanda santral kurma girişimlerine olan tepkiler bu kez onbinlerin “Termik santrallere hayır” sloganına dönüştü.

Köseağzı’nda kurulmak istenen termik santral bu alanın Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından “Günü birlikte turizm alanı” olarak ilan edilmiş olmasından dolayı bu engele takılınca, bu kez dikkatlerini Kireçlik’e çeviren termik santralciler bu alanda iki tane birden santral kurmak için harekete geçtiler. Daha sonra adı Bülent Ecevit Üniversitesi  (BEÜ) olarak değişen Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin (ZKÜ) o dönemki Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz,  Kireçlik’te deniz araştırmaları merkezi kurmak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne  başvurarak bu alanı üniversiteye tahsis ettirince çevreyi yok edecek tehlikelinin önüne geçilmişti. BEÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in iki yıllık tahsis süresi içinde Kireçlik’e herhangi bir yatırım yapmaması sonucunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü ön tahsisli olarak üniversiteye verdiği bu alan yeniden termik santral kurmak isteyenlerin eline geçti. Bu alanda termik santral kurmak ve liman inşa etmek için çalışmalarını sessi z sedasız sürdüren yatırımcı firmaya karşı uyanık duran ve duyarlılıklarını sürdüren vatandaşlar, ilçedeki çevre dernekleri de kapatılınca “Termik Santral Karşıtı Platform” kurarak seslerini yükseltmenin ilk adımı Kdz. Ereğli festivalinde attılar. Festival kortejine kendilerinin hazırladığı pankart ve dövizlerle katılan platformun gönüllüleri halktan büyük ilgi ve destek gördüler. Belediye Başkanı  Halil Posbıyık da, korteje katılanları anons ederken, termik santral platformunu kutladı ve kendisinin de termik santrallere karşı olduğunu ve belediye olarak her zaman mücadeleye hazır olduklarını açıkladı.