Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın, teknik gezi için gittiği yurt dışında kardeş bulduğu açıklandı. Kardeş belediyecilik kapsamında Romanya’nın CIOCHINA Belediye Başkanı JR. Vasile Campulungeanu ile ön protokol imzalayan Mustafa Aydın’ın açıklaması belediye tarafından şöyle duyuruldu:


Belediyemizin İzmir Bayraklı Belediyesi’nden sonra bir kardeş belediyesi daha oldu. İç Anadolu Belediyeler Birliği koordinasyonluğunda yurtdışındaki belediyelerin çalışmalarının incelemeleri için belediye başkanlarına yönelik yurt dışı teknik gezisi kapsamında Romanya’ya giderek Belediye Başkanları ile toplantı yapan başkanımız Mustafa Aydın, ayrıca Romanya’nın CIOCHINA Belediye Başkanı JR. Vasile Campulungeanu ile Başkan Yardımcısı Nicoleta Fotache ile bir araya gelerek kardeş belediyecilik için ön protokol imzaladı. 
Konuyla ilgili kardeş belediye ile ilişkilerin çerçevesinin oluşturulduğunu dile getiren Başkanımız Mustafa Aydın, şu açıklamalarda bulundu: "Avrupa Birliği üyesi Romanya da bulunan CIOCHINA Belediyesi ile imzalanan ön protokol ile kardeş belediye olduk. Avrupa Birliği fonları ile finanse edilen projelerin geliştirilmesi, Belediyemize ekonomik anlamda güç katacağı gibi, Beldemizin geleceği ve Kandillimize uluslararası bir kimlik kazandırılması yönünde de olumlu gelişmeler katacaktır."