Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra 2. Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'nün çok partili demokrasiye geçişinin ardından cumhurbaşkanlığı koltuğuna Celal Bayar oturmuştu.  1960 yılı öncesinde dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes ile birlikte Karadeniz Ereğli'ye geldiğinde, Türkiye'nin ilk konserve ihracatını gerçekleştiren Azim Konserve'de inceleme bile yapmıştı. Daha sonra 4. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'da Kdz. Ereğli'ye geldi. Sunay, Ereğli'de Erdemir'i gezdikten sonra Kandilli'ye de gitti. Uzun Mehmet'in 1829'da taşkömürü karaelması keşfinin ardından 1848 yılında ilk kömür üretiminin başladığı Kandilli'ye geldi.  Benim de Armutçuk Özel İlkokulu'nda okuduğum 1965 yılında Kandilli'ye gelen Cevdet Sunay törenle karşılanmıştı. 12 Eylül 1980 darbesinin komutanı Kenan Evren'de Ereğli'ye gelenler arasında yer aldı. 1997 yılında da Süleyman Demirel Ereğli'ye geldi ve daha sonra Kandilli'de Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 


5 Haziran 2018 salı günü Karadeniz Ereğli'ye şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyor. 24 Haziran da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için  Zonguldak mitingine katılacak olan R. Tayyip  Erdoğan, daha sonra Ereğli'de Erdemir ofis önünde halka hitap edecek. 

Celal Bayar, Cevdet Sunay ve Süleyman Demirel'den sonra Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli'yi ziyaret eden 4. Cumhurbaşkanı olacak ve AK Parti listesinde Ereğli ve Alaplı'dan bir milletvekili adayının olmamasından kaynaklanan sıkıntıyı aşmaya çalışacak.


Haber: Eyüp Bektaş