Müftü Mahallesi Göztepe mevkisinde, Karadeniz'de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin mezarlarının bulunduğu Hacı Baba Türbesi'nde dua eden  Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri, daha sonra ses bombasını ateşliyor.

TÜRK BAYRAĞI, ATATÜRK RÖLYEFİ, TÜRBE

İlçenin pek çok bölgesinden görünen Atatürk rölyefi, yanında yaklaşık 40 metre uzunluğundaki direkte eni 9, yüksekliği 7 metre olan dev Türk bayrağı da dalgalanan Göztepe'de atılan ses bombasının ardından, nüfusu 120 bine dayanan ilçede vatandaşlar iftarını açıyor.

GÖZTEPE'DEN ATILIYOR

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı açıklamada, 1880'de kurulan belediyenin o günden buyana iftar vakitlerinde ilçenin en hakim noktası olan Göztepe'den ses bombası attığını söyledi.

ÖNCE DUA SONRA ATEŞLİYORLAR

Geleneği tam 141 yıl sürdürdüklerini ve bunun pek çok il ve ilçede dahi yaşanmadığını anlatan Posbıyık, şöyle konuştu: "Top sesi yerine ses bombasını tercih ediyoruz. Karadeniz'de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin yatırlarının bulunduğu Hacı Baba Türbesi'nde ses bombasını ateşlemek için görevlendirilen zabıta ekiplerimiz gidiyor, önce dua ediyor ardından da ses bombasını ateşliyor. Ses bombası nedeniyle ilçe merkezi başta olmak üzere bazı beldelerimizde ve köylerimizde de bu ses duyulmaktadır"

ELLER DUAYA AÇILIYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçildiğini, salgından kurtulmak için ellerin duaya açılacağını anlatan Posbıyık, "İlçemizde de belediye olarak gerekli tüm önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızı maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda dikkatli olmaya bir kez daha davet ediyoruz" dedi.

AYNI SOFRALARI PAYLAŞIMA VİRÜS ENGELİ

Posbıyık, Kovid-19 nedeniyle ramazan ayında aynı sofraları paylaşamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını, belediyenin tüm ekiplerinin ilçede ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek evlerine sıcak yemek götürdüğüne de değinerek, şöyle dedi: "Kovid nedeniyle bu Ramazan ayında aynı sofraları paylaşamayacağız ama gönüllerimiz bir olacak. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve işsiz kalmış hemşerilerimize sıcak aş göndereceğiz. Salgın yaşamları daha da ağırlaştırdı. İşsizlik pek çok ailenin belini büktü. Ama Ereğli’de kimse yalnız değildir. Bu zor günleri dayanışma içinde aşacağımıza inanıyorum. Sıcak aşımızla, koli desteğimizle halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kovid salgınının başladığı ilk günden itibaren bu konuda daha da duyarlı olduk.

ASKIDA FATURA, HAYIRSEVERLER

Mübarek Ramazan ayında yine askıda fatura uygulamamızı yeniden güncelleyerek dayanışma ortamını sağlayacağız. Böylece faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara hayırseverler destek olabilecek. Ereğli’mizde çok sayıda hayırsever vatandaşımız olduğunu biliyorum. Yalnızca fatura ödemeleri için değil koliler için de hayırseverlerin destek olmalarını bekliyorum. Ramazan ayının sağlık, bereket ve huzur getirmesini, bu mübarek ayda sevginin, paylaşmanın, kardeşliğin egemen olmasını diliyorum.”