Lafarge tarafından her yıl dünya genelindeki 68 ülkede, 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği ayı olarak kutlanmakta. Lafarge Ereğli Çimento, etkinlik kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliğine yönelik etkinlik gerçekleştirdi.

 

KIZILAY’A KAN BAĞIŞI
Konuya ilişkin Lafarge Ereğli Çimento’dan gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: İş Sağlığı ve Güvenliği ayı etkinliklerine; heryıl katılmaktan büyük gurur duyduğumuz Kızılay’ a kan bağışı kampanyası ile başladık. Çalışanlarımızın büyük ilgi gösterdiği aktivitede, çalışanlarımızın yarısından fazla sayıda bağış gerçekleştirildi. Bu arkadaşlar arasında Kızılaydan sertifika alarak ödüllendirilmiş kişilerinde olması ayrıca bizim için sevindirici olmuştur.

 

KÖKTÜRK BİRİNCİ OLDU
İkinci aktivite olarak Lafarge genelinde çok sevilerek oynanan Jeopardy (Büyük Risk) yarışması organize edilmiştir. Üç tur, 9 yarışmacı ile başlayan yarışma, her grubun birincisinin oynadığı final oyunu ile sona ermiştir. Yarışma kapsamında hazırlanan 50 den fazla İş Sağlığı ve Güvenliği sorusu, çalışanlarımızın eğlenerek öğrenmesini sağlamıştır. Yarışmayı Kalite ve Çevre Sorumlusu Serkan Köktürk kazanarak, birincilik kupasını kaldırmıştır.

 

POSTER YARIŞMASI
Bir diğer aktivite tüm Lafarge genelinde anons edilen ve “ev ile işyeri arasında bağlantı kurun” sloganı ile yola çıkan Lafarge İş Sağlığı ve Güvenliği Poster yarışması olmuştur. Bu yarışma kapsamında 20 den fazla poster hazırlayan çalışanlarımız, posterlerini hem fabrika çapında değerlendirme komitesine sunarak fabrika birincisi olma, hem de internet üzerinden posterlerini yükleyerek Lafarge çapında sıralamaya girme şansı bulmuşlardır. 

 

GÖKTEPE''DE PİKNİK

Son aktivite olarak ailelerimizle birlikte katıldığımız Geleneksel İş Sağlığı ve Güvenliği pikniğimiz  düzenlenmiştir.. Alaplı-Ereğli yolu arasındaki Göktepe altında kantarın yanındaki piknik alanında gerçekleştirilen pikniğimiz; İş Sağlığı ve Güvenliği ayı kapsamında yapılan çeşitli aktivitelerin ödül töreni ile başlamıştır. Ödül töreni sırasında Lafarge Ereğli Genel Müdürü Merter Gencer fabrikamızın İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda geldiğimiz noktayı ve Lafarge İSG Mükemmellik Kulübüne başvuru sürecinin olumlu gelişmelerle devam ettiğini belirtmiştir. Geçen hafta Lafarge tarafından yapılan 3 günlük İSG denetimi sonucunda, yıl sonunda kulübe resmen başvuru yapılmasının plandığını da konuşmasına eklemiştir. 

Tüm gün süren piknik kapsamında onlarca oyun düzenlenmiş ve çalışanlarımız eşleri ile birlikte yarıştıkları yarışmalar renkli görüntülere sahne olmuş ve yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilmiştir. Bu yıl İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamındaki etkinliklerimizi piknik organizasyonu ile sona erdirmiş bulunmaktayız.