Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Üniversite de üretilen akademik bilgi içerisinde oldukça önemli bir yer tutan lisansüstü tezlerin toplum yararına kullanılması ilgili enstitülerin web sayfalarına yüklendiği bildirildi.

BEÜ basın ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Tüm çalışmalarında kamu yararını gözeten Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından, derslere ait sunu ve görsellerin bölümlerin web sayfalarına yüklenmesinin ardından, önemli bir adım daha atılarak Üniversite bünyesinde üretilen lisansüstü tez çalışmalarının tümü, ilgili enstitülerin web sayfalarında yerini aldı. Böylelikle, kuruluşundan bugüne kadar Üniversitemiz bünyesinde üretilmiş toplam 1204 lisansüstü tez çalışmasının Türkçe ve İngilizce özetleri ulusal ve uluslararası erişime açılmış oldu. 

Kurulduğu 1992 yılından bugüne kadar Bülent Ecevit Üniversitesinden mezun olan lisansüstü öğrenci sayılarıyla ilgili çeşitli istatistikî bilgiler aşağıdaki tabloda yer alıyor.  

BEÜ lisansüstü öğrencilerinin mezun oldukları enstitülere göre dağılımı incelendiğinde, 1418 öğrencinin Fen Bilimleri Enstitüsünden diploma almaya hak kazandığı görülüyor. BEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü, toplam 274 mezun öğrenci sayısı ile ikinci sırada yer alırken, Sosyal Bilimler Enstitüsü ise mezun ettiği 70 öğrenci ile üçüncü sırada yer alıyor.
 
Bugüne kadar Bülent Ecevit Üniversitesinden mezun olan toplam 1762 öğrencinin, 1644'ü yüksek lisans, 118'i ise doktora derecesi almaya hak kazandı. Yüksek lisans derecesi alan öğrenciler içerisinde 558 öğrenci ise, tezsiz yüksek lisans kapsamında lisansüstü diploma almaya hak kazandı. Dolayısıyla, toplam 1204 (1086+118) öğrenci bir tez çalışması yaparak Üniversitemizden lisansüstü diploma aldı. Söz konusu, 1204 öğrencinin tez çalışmalarının Türkçe ve İngilizce özetleri, ilgili enstitülerin web sayfasına yüklendi.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
Üniversitemizde üretilmiş olan lisansüstü tez çalışmalarının web sayfalarına yüklenerek görünürlüklerinin arttırılması, söz konusu çalışmaların yaygın etkilerini artıracaktır. Bu bağlamda, önümüzdeki dönemde de, Üniversitemizde üretilen akademik bilgilerin kamuya açılması çalışmalarına devam edileceğini ifade etmek istiyorum.