Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği'nden mezun olan öğrenciler kano kürek yarışlarında dereceye girmek için yarıştı diplomalarını ise denizden yüzerek aldı.

Ereğli Yelken İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen törende konuşan BEÜ Ereğli Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Barış Demir, okulun 30. yıl kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi.

Gelişmiş ülkelerin denizcilik alanında da başarı yakaladığını, bu ülkelerin deniz ticaretinden yük ve emtia taşımacılığından da ciddi gelirler elde ettiğini anlatan Demir, "Bunların yanı sıra su ürünlerinin avlanması, üretilmesi, satış ve pazarlamasının yapılması, deniz sporları, deniz turizm faaliyetlerinin yapılması, denizden çeşitli enerjiler üretilmesi gibi fiziksel anlamda da yararlanılabilmektedir" dedi.

Gençleri bir takım etkinlikler gerçekleştirerek denize alıştırmak istediklerine değinen Demir, şunları söyledi:

"Önümüzdeki günlerde daha değişik etkinlikler de gerçekleştireceğiz. Bunlar tek başına da olmuyor, denizcilik paydaşları, denizcilik üyeleri ile birlikte oluyor. Bizlere çok destek verdiler. Söz veriyoruz, biz gençlerimizi denize alıştıracağız, inşallah denizci ülke olma hedefinde sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz"

Mezun olan öğrenciler oluşturulan alanda kano kürek yarışları gerçekleştirdi. Denizde bir araya gelerek Türk Bayrağı açan öğrenciler daha sonra da denize attıkları diplomaları yine denizden yüzerek aldılar.

Karadeniz Bölge Komutanlığı'na ait bir botta görevli personel, öğrencilerin yarıştığı ve diplomalarını aldığı bölgede seyir etti.

Okuldan mezun olan Enes Demirci de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez denizden diploma almanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.