Kırsal kesimde kanalizasyon problemlerinin yaşandığını, İl Genel Meclisinde bu sorunun çözümü için vidanjör alınmasına yönelik tekliflerinin geri çevirildiğini yineleyen CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Efe, 1 Eylül'de gerçekleştirilecek toplantıda da yeni binek araç alımını eleştirdi.

CHP'li Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri Yılmaz Efe ve Kenan Gün doğdu geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanlığında düzenledikleri basın toplantısı ile köylerin yaşadığı kanalizasyon problemini İl Genel Meclisinde gündeme getirdiklerini, köylerin kullanabileceği vidanjör aracı alınması için verdikleri önergesinin kabul edilmemesine tepki göstermişlerdi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Efe konu ile ilgili olarak, "Özellikle Ören köyünde yaşayan insanların sağlığı da tehlikede. Sağlık Grup Başkanlığından kanalizasyon sorununun biran önce çözülmesi için yazı geldi. Foseftiklerin vidanjör ile temizlenmesi gerekiyor.

AKP'LİLER KARŞI ÇIKTI
100. Yıldaki foseftik vidanjörü istedik, alamadık. Diğer meclis üyesi arkadaşlarımız ile bunu paylaştık, iktidar partisinin meclis üyelerine de söyledik. Bize muhtarlar tarafından bunun devamlı suistimal edileceğini için bir rakama bağlanmasını istediler ve daimi encümene götürüldü. Encümen 150 TL değer biçmişti. Bir hane 150 TL'yi bu ekonomik krizde nasıl versin. Bedelsiz olarak köy hizmetleri tarafından bu hizmetlerin halka verilmesi gerekiyor. Sağlık ve eği-tim üzerine siyaset yapılmamalı. Ne gerekiyorsa seferber olunup yapılmalı" sözleri ile sert tepki göstermişti.

SORUN ÇÖZÜLMELİ
Efe bu gelişmeleri aktararak 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi toplantısında, İl Özel İdaresi ve diğer tüm kurumların inşaat yatırımlarının ihale öncesi işlemleri ile ihale sonrası olan denetim, kontrollük işleri ile İl Özel İdaresi afet acil çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç olan 1 adet binek tipi aracın İl Özel İdaresi 2009 yılı bütçesinde Bayındırlık Hizmetleri için ayrılan 20 bin TL'lik ödenekten alınması hususunun görüşülmesine de tepki gösterdi. Köylerin kanalizasyon probleminin çözülmeden araç alımının yapılmasının doğru olmadığını vurgulayan Efe, "Köylerin kanalizasyon problemi var. Bunu yetkililere anlattık ödenek olmadığı için vidanjör alınamayacağını söylediler. Ama Eylül ayındaki İl Genel toplantısında binek araç alımı sağlanacak. Bu hareket doğru değildir. Ören köyünün kanalizasyon problemi vardır ve biran önce çözülmelidir. Oradaki halk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Devletin başka noktalara sağladığı hizmetleri alma hakları vardır" dedi.