Alınan bilgilere göre toplam 9 gözetleme kulesi, 15 cankurtaranın görevli olduğu, 1 deniz aracının yer aldığı yaklaşık 1,5 kilometrelik Ereğli Belediyesi Plajı'nın kıyıya yakın yerinde vatandaşların sudan kaçıştığını gören cankurtaranlar duruma müdahale etti.


 

ÖNCE KURTARDILAR SONRA SEVDİLER

Cankurtaranlar Ünal Cümen ve Uğur Şimşek kuma saplanmak üzere olan yaklaşık 60 santimetre boyundaki yavru yunusu kucaklarına alarak deniz aracı ile açığa götürdü.

Cankurtaran Cümen, yaptığı açıklamada vatandaşların biranda kaçıştığını belirterek, "Yavru yunus insanların yüzdüğü alanın içerisine girince, vatandaşlarımızda köpek balığı sandı. Biz anladık yunus olduğunu" dedi.


Yunusu saplanmak üzere olduğu kumdan kucaklayarak kaldırdıklarını ve deniz aracı ile açığa çıkardıklarını anlatan Cümen şunları söyledi:

"Hayvana müdahale ettik, sırtına, nefes aldığı yerlere baktık, kum kaçmış mı yarası falan var mı diye. Açıkta yunus balıkları vardı. Sanırım ailesiydi. Jetski ile açığa kadar götürüp ailesine yakın bir yerde bıraktık"


Cankurtaranlar tarafından kayıt altına alınan görüntülerde ise Cümen'in kucağına alarak yüzdürmeye çalıştığı yunusu bir süre sevdikten sonra açıkta bıraktığı görülüyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)