Kdz.Ereğli Belediyesi'nin CHP'li 4 Belediye Meclis Üyesi Hasan Pınarcık, Halil Bozkuş, A.Kadir Sözer ve Cumhur Nalcı, partinin kongre süreciyle ilgili yaptıkları açıklamada 'İlçe örgütünde Ahmet olursa ben varım, Mehmet olursa ben yokum diyerek olayı kişileştirmek partiye ve Kdz.Ereğli'ye yapılacak en büyük kötülüktür. Önce örgüt diyemeyen, CHP'nin başarısını beklemesin' sözleriyle düşüncelerini açıkladılar.

  

KISTASIMIZ EREĞLİ: Erdemir'de oğlumuz işe alınsın, belediyeye gelinimiz işe alınsın yeşil alanlarımız revizyonda imar değişikliği yapılsın diyerek ne bir talebimiz ne de beklentimiz oldu. Meclis üyeliğimizin çerçevesini başkalarının çizmesine göz yummadık. 

 

*CHP'de kongre süreci başlıyor. 21 Ocak 2012 tarihinden itibaren başlayıp 15 gün devam edecek olan delege seçimleri öncesinde CHP'li Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis üyeleri yaptıkları yazılı açıklamada önce örgüt vurgusunu yaptılar.

 

Ortak açıklama şöyle:

 

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA MECLİS ÜYESİYİZ

Belediye meclis üyesi olarak seçildiğimiz günden bu yana Kdz.Ereğli halkına dürüst, şeffaf ve adil olmaya özen gösteriyoruz. Alışılmışın dışında meclis üyeliği sergilememiz kamuoyu tarafından takip ve takdir edilmektedir. Kdz.Ereğli Belediye binasında olmayan makam kapımızı halkımıza kapatmadık tam aksine gönül kapımızı sonuna kadar açık tuttuk. Çünkü bizler seçim öncesi bu insanların oyuna talip olurken yine aynı konumdaydık. Seçildikten sonra değişmemiz ve onları dışlamamız insanlığa ve vicdanlara sığmazdı. Sözde değil özde samimi olduk.

 

AYRIMCILIK YAPMAYIZ

Aday gösterildiğimiz CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütüne her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda ilçe örgütü ile tam bir uyum içindeyiz. Belediyenin ve meclis üyesinin görevi siyaset yapmak değil icraat yapmaktır. Halkın beklentisi de bu yöndedir. Siyaseti siyasi partiler örgüt ve teşkilatları vasıtasıyla yapmalılar. Meclis üyesi olarak ilçe örgütünde tercih kullanıp insanlar arasında ayrımcılık yapamayız. Doğdukları yerlerin ne avantajı ne de dezavantajı yoktur.

 

ÖRGÜT BAŞIMIZIN TACI

Örgütteki insanların isimleri üzerinde durmuyoruz. Bizler onların parti kimliklerine bakarız. Partiyi temsil etmelerine ancak katkı vermek zorundayız. İlçe örgütünde Ahmet olursa ben varım, Mehmet olursa ben yokum diyerek olayı kişileştirmek partiye ve Kdz.Ereğli'ye yapılacak en büyük kötülüktür. Önce örgüt diyemeyen, CHP'nin başarısını beklemesin.

Bizler CHP Genel Merkezinin tanıdığı ilçe örgütünü başımızın tacı yapar askeri oluruz.

Bizler, genelleme yapılmasına karşıyız.

Bizim gibi düşünenler olarak Kdz.Ereğli kamuoyuna verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur.

Kdz.Ereğli halkının oylarına talip olurken kendi çıkarlarımızı yakınlarımızın çıkarlarını korumak asla aklımızın ucundan bile geçmedi.

 

ÇERÇEVEYİ BAŞKALARI ÇİZEMEZ

Erdemir'de oğlumuz işe alınsın, belediyeye gelinimiz işe alınsın yeşil alanlarımız revizyonda imar değişikliği yapılsın diyerek ne bir talebimiz ne de beklentimiz oldu. Meclis üyeliğimizin çerçevesini başkalarının çizmesine göz yummadık. Kdz.Ereğli'nin yararına gördüğümüz her maddeyi gerek komisyonlarda gerekse meclis toplantılarında evet diyerek destekledik. Şimdiden sonra da evet veya hayırdaki kıstasımız sadece Kdz.Ereğli yararına olacaktır.

Yasalara karşı yükümlülüğümüzün ve vicdanlara karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

 

KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ

İçinde bulunduğumuz kongre döneminde taraf olmamaya özen gösteriyoruz.

Bizleri şu veya bu tarafa çekmek çabası içinde olabilirler. Onun adamı bunun adamı gibi lanse edenler olabilir. Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz.

Bizler ne kimsenin ne kimsenin tarafında ne de kimsenin adamıyız.

Bizler sadece ve sadece CHP'nin tarafında ve CHP'nin adamıyız. Bizlere destek vererek hizmet bekleyen saygıdeğer Ereğli halkının güvenlerine layık olmak için çalıştığımızın bilinmesini isteriz.