Kdz.Ereğli'de dere yatağına düşen ineği kurtarmak için belediyenin İtfaiye, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri adeta seferber oldu. Alınan bilgiye göre, Kepez Mahallesi Dağevleri mevkisinde dere yatağına düşerek yerden kalkamayan ineği gören mahalle sakinleri durumu Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bildirdi.

 

200 METRE SEDYE İLE TAŞINDI

Yürüyemeyen ineği kurtarmak için itfaiyenin yanı sıra Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de destek verdi. Sedyeye konulan ve yaklaşık 200 metre kurtarma ekiplerince dağlık alanda taşınan inek, Zabıta Müdürlüğü'ne ait araca getirildi. Sedyede yatan ineği ise itfaiye ekiplerinin sevdiği görüldü. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tedavisini yaptığı inek daha sonra araç ile sahibine teslim edildi.

 

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yaptığı açıklamada, dere yatağına düşen ineğin kalkamadığını belirterek, "İhbar geldikten sonra kısa sürede ekiplerimiz olay yerine gitti. İnek, kalkamadığı için sedyeye konuldu ve Zabıta, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de yardımı ile yaklaşık 200 metre dağlık alanda taşındı. Tedavisi yapılan inek daha sonra sahibine teslim edilmek üzere araç ile götürüldü" dedi.

 





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)