Kdz.Ereğli'de Gönülden Hayvan Severler Derneği tarafından kafeslere konulan yavru kedi ve köpekler, sahilde gezen vatandaşlar tarafından sahiplenildi.


Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri etkinlikleri kapsamında Ereğli Gönülden Hayvan Severler Derneği, amfi tiyatro çevresine kafesle getirdiği yavru 10 kedi ile 2 köpeği kısa sürede sahiplendirdi.


18 Yaş üzerindeki her yetişkine yavru kedi ve köpekleri verdiklerini anlatan Dernek Başkanı Hülya Karadağ, "18 Yaş altında gelip, talep eden olursa da anne veya babasını istiyoruz. İnşallah hepsi yuvalanabilecekler. Ölene kadar, ömür boyu, evlatları gibi bakmak adına söz alıyoruz. Olur da evde bir aksilik çıkar sorun olur o şekilde bize geri dönüşlerini sağlıyoruz. Asla sokağa terk edilmiyor, yine bize gelecekler. Biz onlara yeniden yuva almak için çalışma yapacağız" dedi.


Gördüğü yavru kediyi sahiplenen 65 yaşındaki Rahmiye Aksu ise renklerinden ötürü yavru kediye Picasso ismini verdiği söyledi.

Evde ilk kez hayvan bakacağını anlatan Aksu, "Daha önce kapının önlerinde bakmıştım şimdi evde bakacağım, sevinçliyim" dedi.

Yaşı 18'den küçük olan ve yavru köpeği sahiplenmek isteyen genç kız ise dernek yöneticilerini aileleri ile görüştürerek çok istediği köpeğine kavuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)