Zonguldak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bakanlık ve Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın talimatları doğrultusunda; 31 Aralık 2017 Pazar akşamı başlayacak olan yeni yıl kutlamaları öncesinde, halkın yılbaşı akşamını rahat, huzur ve güven içerisinde geçirmesini temin etmek amacıyla denetimlerin hızlandırıldığını şöyle bildirdi.

Müdürlüğün açıklaması şöyle:

“Yılbaşı kutlamaları öncesinde alkollü içecek satılan ve tüketilen mekanlarda denetimlerimiz devam etmektedir. Kontrolör görevlilerince yapılan denetimler işletmelerin asgari hijyenik şartları, alkollü içeceklerde bandrol kontrolleri ve satışa sunulan ürünlerin raf ömrü hususları dikkate alınarak yapılmaktadır.

Ayrıca, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde alkollü içki tüketilen restoran-bar ve pasta imalatı yapan işletmelerde çalışan personele hijyen kurallarına yönelik bilgilendirmeler yapılmıştır.

Zonguldak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerimiz bundan sonra da karalılıkla devam edecektir.

Tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu bir yılbaşı temenni ediyoruz.”