29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ankara'da kutlama hareketi Önce Vatan ve Cumhuriyet dedi. Kdz. Ereğli'den de Ankara'daki kutlamalara katılmak isteyenlerin ADD Şubesine başvurabilecekleri bildirildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şube Yönetim Kurulu ve ilçedeki 10 sivil toplum örgüt temsilcileri birlikte düzenledikleri basın toplantısında, yurttaşları en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı'nın Ankara kutlamaları için yaptıkları çağrıda 29 Ekim saat 11.00'de Ulus Birinci Meclis Önünde 'Önce Vatan ve Cumhuriyet' için buluşalım dediler.

ADD Şube Başkanı Önder Öner hazırlanan ortak metni okurken, kentin iki ayrı noktasında çağrı mektubunu vatandaşlara dağıtacaklarını da ifade etti. Ankara'daki bu Önce Vatan ve Cumhuriyet buluşmasına katılmak isteyenler için otobüsler organize ettiklerini belirten Önder Öner'in okuduğu çağrı metni aynen şöyle:

Güzel ülkemiz komşu ülkelerle savaşın eşiğine getirildi.

Savaşa Hayır

Oslo'da terör örgütü ile müzakere yapılıyor. Neredeyse her gün gencecik askerlerimiz, polislerimiz şehit oluyor.

Terörün bitirilmesini istiyoruz.

Siyasetçiler, subaylar, gazeteciler, yazarlar, bilim adamları hapislere atılıyor. Hukuk siyasallaştırıldı, yurttaşımızın adalete güveni kalmadı.

Tam bağımsız yargı istiyoruz.

4+4+4 eğitim sistemi ile çağdaş, laik, aydınlanmacı, milli eğitim sistemi yok edilmekte, sınavlarda şaibeler ayyuka çıkmakta, ülkemizin geleceği karartılmaktadır.

Çağdaş, laik, aydınlanması, parasız, şaibesiz eğitim istiyoruz.

Tarımımız, sanayimiz çökertildi, bankacılık ve finans sistemi çoğunlukla yabancıların eline geçti. Dünyanın en pahalı benzinini, elektriğini, doğalgazını kullanan, çeşitli vergiler altında inleyen bir ülke durumuna geldik.

Ulusal sanayi ve tarım, zamlara hayır.

Milli Bayram kutlamalarımız iptal ediliyor.

Bayramlarımız onurumuzdur.

Tüm bu olanı biteni görmeyecek miyiz? Duymayacak mıyız? Konuşmayacak mıyız? Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi yaşatmak için Önce Vatan ve Cumhuriyet diyen 20'den fazla demokratik kitle örgütü olarak halkımıza sesleniyoruz: Cumhuriyet sevdalıları birlik olalım bayramımızı kutlayalım Atatürk devrimlerini egemen kılalım. Haydi 29 Ekim saat 11:00'de Ulus Birinci Meclis Önünde Vatan ve Cumhuriyet için buluşalım.