Cumartesi günü önce panelde konu masaya yatırıldıktan sonra, amfi tiyatroda da türküler, şiirler ve skeçler sunulacak.

*

Kısa adı KERÇEP olan Kdz. Ereğli Çevre Platformu SAĞLIĞIMIZ – YAŞAMIMIZ – GELECEĞİMİZ İÇİN ÇEVRE isimli 2 etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

İlk etkinlik 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü 16:30 – 18:30 arası Tatoğlu Kültür Merkezi’nde Orman, Toprak İlmi ve Ekoloji Uzmanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un panelist oldukları ve Av. Yakup Okumuşoğlu’nun moderatörlüğü üstleneceği panel. İkinci etkinlik ise aynı gün ve panelin ardından saat 18: 30 – 20:00 arası Amfi Tiyatro’da aryalar, türküler, şiirler ve skeçlerin sunulacağı sanatsal etkinlik. Bu etkinlik KERÇEP bileşeni olan Kdz. Ereğli Sanat Kurumu tarafından organize edilecek.

KERÇEP’in konuyla ilgili açıklamasında ayrıntılar şöyle ifade edildi.

ÇOK DEĞERLİ ÇEVRE UZMANLARI EREĞLİ’DE

Panelde İzmir – İstanbul ve Ankara’dan gelen, ülkemizin çok değerli bilim adamı, uzman ve emek savunucuları Kdz Ereğli Kenti odağında önem kazanan çevresel sorunlar ile insan yaşamına etkileri konusunda bilgi vereceklerdir. Ayrıca uzmanlıkları kapsamında küresel ölçekte çevre konusundaki gelişmeler ile çevrenin sağlığımızı, yaşamımızı geleceğimizi nasıl etkilediğini, neler yapılması gerektiğini ifade edeceklerdir.

YEREL SANATÇILAR DA ROL ALIYOR

Sanatsal Etkinlikte ise milletimizin çevre, orman, ağaç, çiçek, dere, deniz ve hayvanlardan bahsettikleri aryalar, türküler, şiirler ile skeçler yerel sanatçılarımız tarafından sahnelenecektir.

BÖLGE HALKI DAVETLİ

Kdz. Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP), İlçemizde çevre bilinci ve hassasiyetinin gelişmesi, daha temiz - doğal bir çevreye erişilmesi adına gerçekleştirecekleri etkinliklere tüm halkımızı davet etmektedir.