*** Kdz.Ereğli'ye 23 kişilik personeli ile hizmet veren Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2009 yılında yaptığı 2010 yılında da yapacağı çalışmaları açıkladı.

*** Al0 153 Zabıta telefonuna günlük 35 ihbar geldiği belirtilirken görevli zabıta ekiplerine de halk ile iyi diyalog kurabilmesi için çeşitli eğitimler veriliyor. Belediye sorumluluk alanı içerisinde bulunan, özellikle gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinin periyodik olarak denetimi yapılırken eksikleri tespit edilen işyerlerine idari yaptırım uygulanıyor.

*** Ereğli Belediyesinden izin ve müsaade almadan ticari faaliyet gösteren işyerleri mühürlenirken 2009 yılında 75 işyerinin bu şekilde işlem gördüğü belirtildi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü geçtiğimiz yıl yaptığı bu yıl içerisinde de yapmayı planladığı çalışmaları açıkladı. Sevgi, Barış, Dostluk Kenti sorumluluğu ve bilinci ile haftanın 7 gün 24 saat çalışma mesaisinde halkın esenliği, sağlığını ve şehirde yaşayanların huzurunu korumak, nizam ve intizamı sağlamak en önemli görevi olduğunu belirten Ereğli Belediyesi Zabıta İşleri Müdürü Atilla Çakar, müdürlük bünyesinde 1 müdür, 1 amir, 4 komiser ve 17 memur olmak üzere toplam 23 personel ile Ereğli halkına hizmet verdiklerini söyledi.

İHBAR HATTI
24 saat esasına göre çalışan Alo 153 Zabıta telefonuna ulaşan günlük ortalama 30-35 adet ihbar Zabıta Müdürlüğünce değerlendirildiğini belirten Atilla Çakar, "Tüm ihbarları iyice değerlendiriyoruz" dedi.
Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün personeline halkla yakın diyalog içerisinde olduğundan uzman eğitimciler tarafından vatandaşlarla iyi diyalog kurma ve hitap şekli konulu eğitim verildiğine dikkati çeken Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Çakar yapılan çalışmaları şu şekilde açıkladı.

ORTAK ÇALIŞMA
Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yaptığı tamir ve bakım çalışmaları esnasında emniyet tedbiri alınmasında yardımcı olunmuştur.

İŞYERİ DENETİMİ
Ereğli Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan, özellikle gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinin periyodik olarak denetimi yapılmaktadır. Eksiklikleri tespit edilen işyerlerine idari yaptırım uygulanmıştır. Verilen süre içerisinde eksiklikleri gidermeyen 29 adet işyerine cezai işlem uygulanmıştır.

KAHABATLAR KANUNU
2009 yılı içerisinde Müdürlüğümüz ekiplerince işyerleri ve şahıslara 5326 sayılı kabahatler kanunundan 175 adet İdari Yaptırım Karar Tutanağı tutularak işlem yapılmıştır. Ayrıca Belediye encümeninden 236 adet işyeri ve şahıslara para cezası uygulanmıştır. Ceza tebliğleri yapılarak, eksikliklerin giderilmesinin takibi yapılmıştır. Yapılan kontrollerde eksiklikleri tespit edilen 32 adet ruhsatlı işyerine 1608 sayılı kanun hükümleri gereğince, değişik sürelerde ticaretten ve sanattan men kararı uygulanmıştır. 2005/9207 sayılı Yönetmelik çerçevesinde belediyemizden izin ve müsaade almadan ticari faaliyet gösteren işyerleri Ruhsat alıncaya kadar mühürlenmiştir. 2009 yılında 75 adet işyeri bu şekilde işlem görmüştür.

İŞGAL
Ereğli Belediyemiz Zabıta ekiplerince kulanım alanı dışına malzeme koyan esnafa ve kaldırıma park eden araçlara cezai işlemler uygulanmıştır.

YAPILAN ÇALIŞMALAR
İlçemizde kurulan merkez ve semt pazarlarında halkımızın rahat alış veriş yapabilmesi amacıyla gerekli düzenleme ve denetimler müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Kurallara uymayan esnaflara cezai işlem uygulanmaktadır. Belediyemiz sınırları dahilinde seyyar satıcılarla mücadelemiz devam etmektedir.
Dilencilik ile mücadele yapılmaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde görüntü kirliliği oluşturan gelişi güzel konulmuş malzemelerin sahiplerine tebligat yapılmakta verilen süre dahilinde kaldırılmazsa cezai işlem uygulanmaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde görüntü kirliliği oluşturan gelişi güzel konulmuş malzemelerin sahiplerine tebligat yapılmakta verilen süre dahilinde kaldırılmazsa cezai işlem uygulanmaktadır.

SAHİL GÜZERGAHI 24 SAAT GÖZETLENİYOR
Şehrimizin çeşitli bölgelerine Çevre kirliliğini önlemek amacıyla uyarı tabelaları konularak, Çevre kirliliğini önleme çalışmalarımız devam etmektedir. Sahil güzergahının 24 saat kesintisiz gözetim ve denetimi yapılmakta olup olumsuzluklar ilgili birimlere bildirilmektedir. Belediyemize ait mal ve araçlara hasar verenler tespit edilerek gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Adres bulmada kolaylığı sağlamak amacıyla ilçemizdeki mahalle sokak ve caddelerdeki eskiyen, yıpranan ve çeşitli nedenlerle hasar gören tabelalar değiştirilmiştir. 23 mahallemizden 22 mahallemizde bina iç ve dış numarataj çalışması tamamlanmıştır. Yeni yapılan inşaatlara numara verilerek Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sistemine işlenmeye devam edilmektedir.

BELEDİYE YARDIMLARI
2009 yılı Ramazan ayında Hayırsever Vatandaşlarımız, Esnaflarımız ve Belediyemizce hazırlanan 2 bin 500 adet gıda paketi yardıma muhtaç ailelere ulaştırılmıştır. Belediyemizden Asker ailesi ve Aceze Yardımı talebinde bulunan 257 kişinin araştırması yapılmıştır. Müdürlüğümüze teslim edilen Telefon, Cüzdan, Kimlik, v.b. kayıp eşya emanet defterine kayıt edilerek araştırılıp sahiplerine ulaştırılmaya çalışılmıştır. İlçemizdeki Kamu Kuruluşlarınca oluşturulan komisyonlarda personel görevlendirilerek gerekli denetimler yapılmıştır.

KOMİSYONLAR
Sigara Denetim Komisyonu, Korsan CD, Kitap ve Dergi Denetim Komisyonu, İnternet Cafe Denetim Komisyonu, Çocuk Koruma Komisyonu, Fiyat Araştırma Komisyonu. Diğer birimlerden gelen 768 adet yazılı tebligat Müdürlüğümüzce muhatablarına tebliğ edilmiştir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarından gelen 683 adet ilan yapılarak, ilan tutanağı gönderilmiştir.
2010 yılı içerisinde yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde şehrimizde yaşayanların esenliği, sağlığı ve huzuru için çalışmalarımız ve denetimlerimiz devam edecektir.