Vatandaşların öncelikli sorunlarının başında işsizliğin ve terörün bitirilmesi gerektiğini istediğini belirten Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, yeni kurulacak hükümetin toplumun önceliklerinden bağımsız hareket etmemesini istedi.

 

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, siyasi çekişmeler, kavgalar ve gerginlik sorununun ücret seviyeleri, ekonomik sorunlar ve kamu hizmet sunumundaki adaletsizlik, aksaklıkların önünde yer almasının, vatandaşların ülkede son dönemde yaşanan gergin ortamdan rahatsız olduğunun göstergesi olarak algılanması gerektiğine dikkati çekerek yeni kurulacak hükümete vurgu yaptı. Yeni hükümetin toplumun önceliklerinden bağımsız hareket etmemesi gerektiğini söyleyen Bacıoğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK”

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi ülke genelinde 1385 kişi arasında bir anket gerçekleştirerek katılımcılara Türkiye’nin öncelikli sorununu sormuştur. Anket sonuçları, yeni kurulacak hükümetin önceliklerini belirlemek açısından büyük önem taşımaktadır. Anket sonuçlarına göre Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik ve terör olduğu ortaya çıkmıştır. Ankete katılan 1385 kişiden 517’si Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik, 470’i ise terör olduğunu belirtmiştir. Buna göre “ülkenin öncelikli gündem maddesi işsizliktir” diyenlerin oranı %37,3; “terördür” diyenlerin oranı ise %34 olarak belirlenmiştir. Anketin en ilgi çeken sonucunun ise ülkenin en önemli üçüncü sorununun siyasi çekişmeler ve kavgalar olarak tespit edilmesi olmuş ve ankete katılanların %9,6’sı, Türkiye’nin en önemli sorununun siyasi çekişmeler ve kavgalar olduğunu belirtmiştir.

 

VATANDAŞ RAHATSIZ 

Siyasi çekişmeler, kavgalar ve gerginlik sorununun ücret seviyeleri, ekonomik sorunlar ve kamu hizmet sunumundaki adaletsizlik ve aksaklıkların önünde yer alması, vatandaşlarımızın ülkemizde son dönemde yaşanan gergin ortamdan rahatsız olduğunun göstergesi olarak algılanmaktadır. Buna göre vatandaşlarımızın %9,2’si ücretler, %7,4’ü ekonomik sorunlar ve %2,5’i ise kamu hizmetlerinde yaşanan aksaklık ve yetersizliklerin Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu düşünmektedir. Yeni kurulacak hükümetin, toplumun önceliklerini dikkate alması gerekmektedir. Genel merkezimizin yapmış oldugu ankete göre, bugün itibarı ile ülkemizin en önemli sorununun işsizlik ve terör olduğu görülmektedir. Vatandaşlarımız son dönemde yaşanan siyasi çekişmelerden ve kavgalardan da son derece rahatsız olduğunu, yapılan anketle ortaya koymuştur. Milletimizin teveccühü ile iktidara gelecek yeni hükümetin, toplumun önceliklerini göz ardı ederek, gündemi değiştirmesi doğru olmayacaktır. Vatandaşlarımız, işsizlik sorununun çözülmesini ve terörün bitirilmesini öncelikli olarak istemektedir. Milletimizin talepleri ortadayken, bu sorunları görmezden gelerek başka konulara odaklanılmasının, toplumdan kopmak anlamı taşıyacaktır. İşsizlik ve terör biter, gerginlikler giderilirse, diğer sorunlar çok daha kolay çözülür. Yeni hükümet, toplumun önceliklerinden bağımsız hareket etmemeli, yeni tartışmaların odağı olmamalı, toplumun tamamını kucaklamalıdır.