AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AKP İlçe Yöneticileri, AKP'li Belde Belediye Başkanlarının da katıldığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HASTANE-ADLİYE SARAYI: Hastanenin temelinin atılacağı günler yaklaşıyor. Alan proje üzerinde ihale çalışmalarını başlattık. Birim fiyatlar belirlidir yaklaşık 60 trilyon bir rakamdır. Böyle bir yatırımı Ereğli'nin önüne koyduğumuz için bundan mutluluk duyuyorum. Adliye Sarayının bu sene içerisinde projesini bitirip temelini atmak için yoğun bir çalışmamız var.

BİZİM AMENTÜMÜZ: Hem Ereğli-Devrek hem Ereğli-Kandilli yolu bizim için amentüdür. Bilinen bilinmeyen güçler bir adım atıyor orada yollar duruyor ondan sonra sök sökebilirsen yap yapabilirsen. Ana damarları açmak için hiçbir sorun yok, önümüzü aldık götürüyoruz tali damarlar zaman zaman ana damarların sıkıntısının önüne geçiyor.

DELİHAKKI'YA DEV TESİS: Kdz.Ereğli'de 100 yıllık hayâl gençlik merkezi oluşturuldu. Delihakkı'ya dev spor kompleksi yapmak için Ereğli Belediyesi projeyi hazırlayıp getirsin, gerekeni yapalım.

ARSA TAHSİSLERİ YAPILACAK: Arsa tahsisleri yeniden bedelsiz hale getirilecek. Organize Sanayi Bölgelerinde yeniden bir yapılanma olacak. Bilindiği gibi 5084'ün Şubat ayında süresi dolmuştu bu süre uzatımı yapılacak ve bölgemize bu arsa tahsisi yeniden kazandırılacak. OSB'de bağlantı yolumuzun asfaltının yapımı taahhüd edildi.

TÜCCAR KÜLTÜRÜ: Ereğli OSB'ye gittik, bir yan sanayi olarak galvanizli sac üretiliyor. Nihai ürünümüz neticeye götüren ürünümüz yok. Sacı almışız galvanizlemişiz kesmişiz paketlemişiz göndermişiz. Burada arabanın kapısını presleyip Bursa'ya, buzdolabının kapısını presleyip farkı bir yere gönderebiliriz. "Ya Fazlı Erdoğan sen bunu niye yapmıyorsun?" ya kardeşim yapacak hal takât de yok siyaseti de sanayiyi de yarım yapıyoruz.

İŞİN SAHİPLERİ NEREDE?: İrfan Erdem'e teşekkür ediyorum konuyu çok iyi anlattı, masaya yatırdı. Kimin için yaptı bunları, tersaneciler için. Peki işin sahipleri nerede? Bakan kapına kadar gelmiş, kapıyı vurmuş, ses yok. Ses yoksa içeriye girilir mi? 11 Tersanecinin sadece 2-3 tanesini orada gördük o gelenlerin de bir işi vardı.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Karadeniz Ereğli'de sevgi, barış, dostluğun ön plana çıkarıldığını ama bunların zaman zaman da içlerinin doldurulmadığı, doldurulmaya çalışılmış olsa da farkında olmadan karşılıklı olarak anlaşılması veya değerlendirilmesi zor olan sahneler de yaşandığını belirterek başladığı konuşmasında, "Bunların hepsini iyiye yorumlamak lazım iyi bir adım nasıl atarız diye bunlardan da ders çıkarmak lazım" dedi. Toplantıya genel konular ve yerel konular olmak üzere iki bölümde değerlendireceğini belirtti. Kdz.Ereğli sahil güzergahında bulunan Kahverengi Kafe'de gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Gökçeler, Gülüç, Çaylıoğlu Belediye Başkanları, ilçe yöneticileri katıldı. Ülke gündemi ile ilgili 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referandum sürecinin yanı sıra bölgenin değerlendirmesini de yapan Milletvekili Erdoğan geçtiğimiz günlerde Zonguldak'a gelen Sanayi Ticaret Bakanı ve Ulaştırma Bakanı'nın ziyaretlerini ve incelemeleri hakkında bilgiler aktardı. Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

HASTANE İHALE SÜRECİNDE
Ereğli Belediye meclisinin gündemine aldığı Ankara'dan gelen yazılarımızla Sağlık konusunda inşallah temelini atacak günler yaklaşıyor. Arsa, Sağlık Bakanlığına, toplu konut eli ile devredilmiştir. Planlama ve imar konusu Ereğli Belediyesinin aldığı meclis kararı ile 1 ay içerisinde askıdan inip onaylandıktan sonra verilen program çerçevesinde 120 dönüm arazinin ödemesi 5 ay içerisinde yapılacaktır. Protokolde bu yazıyor verdiğimiz sözün arkasındayız. Emeği geçen her kesime teşekkür ediyorum konuyu sıcak tutup takip edildiği için. Bu meselede çok çaba harcadık. En fazla 24 aylık bir süre içerisinde bitecek vatandaşımız en çağdaş hizmet alacaktır. Toplu Konut İdaresi ve Sağlık Bakanlığında ortak bir masa kurulmuştur ben oraya giden yazıyı ben 1 hafta içerisinde Ereğli'ye gönderiyorum artık Ereğli'de de işler hızlandı. Bu işler yürürken bir iş daha yapıyoruz, alan proje üzerinde ihale çalışmalarını başlattık. Birim fiyatlar belirlidir bunlara göre 60 trilyon belki daha fazla daha az bu bir ihale konusudur, böyle bir yatırımı Ereğli'nin önüne koyduğumuz için bundan mutluluk duyuyorum.

ADLİYE VE FEN LİSESİ
ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
DDY arazisindeki durum elbette orada yapacağımız yeni şeyler var. Adliye Sarayının açıkça bu sene içerisinde projesini bitirip temelini atmak için yoğun bir çalışmamız var. Adalet Bakanlığının bütün yetkilileri harıl harıl çalışıyor. Milli Eğitime düşündüğümüz bir Fen Lisesi var. Burada da bazı sorunlarımız oluyor, İl ve İlçe Milli Eğitim çalışıyor ama sadece çalışmak yetmiyor meselenin görülmeyen kısımları da var. Biz mutfakta çalışıyoruz birileri mutfakça pişeni önüne geldiği zaman nasıl olduğunu tam bilmiyor önemli olan mutfak tarafını bilmek. Mutfakta çalışıp sonuç alanlara açıkça aşı pişirenlere saygıda kusur etmiyorum. Tam pişmiş aşı kimseye bunu yedirmemeye çalışıyorlarsa onları da sağ duyulu olmaya çağırıyorum.

BİZİM AMENTÜMÜZ
Hem Ereğli-Devrek hem Ereğli-Kandilli yolu bizim için amentüdür. Bilinen bilinmeyen güçler bir adım atıyor orada yollar duruyor ondan sonra sök sökebilirsen yap yapabilirsen. Ana damarları açmak için hiçbir sorun yok, önümüzü aldık götürüyoruz tali damarlar zaman zaman ana damarların sıkıntısının önüne geçiyor. Orada yaşayanlarda kendilerini ana damar kabul ediyor. Kozlu ile Ereğli bağlantısı sağlıklı olmazsa "bana Ereğli-Düzce, Ankara-İstanbul yolu önemli değil oraya 6 ayda bir gidiyorum ama burada hep yaşıyorum" diyor biz onun duyarlılığına saygılıyız. Bakanlarımız yukarıdan baktığı minarenin tepesinde olduğu için çok detaya inmemiş olabilirler. Özel toplantılarda biz bunların duyarlılığını buradan aldığımız mesajları aktardık.
DELİHAKKI'YA TESİS
ÖĞRETMENEVİNDE DURUM
Spor kompleksimiz vardı bunu ne zaman yapacağız inşallah Delihakkı'da yapacağız. Büyük kapsamlı bir spor kompleksi, Ereğli Belediyesi'nden bunu bekliyoruz çizsin getirsin yapalım. Ereğli'deki spor salonumuz aşağı yukarı bitti. Bu sene sonunda herkes orada sporlarını yapacak. Tabiî ki burada bir Gençlik Merkezi var, Kdz.Ereğli'de Gençlik Merkezi oldu. 100 Yıllık bir hayaldi. Bizim burada öğretmen evimiz yoktu bu sene sonunda o da olacak. 2 Bin 500'ün üzerinde öğretmenimiz var o arkadaşlarımızın sadece orada oturup eğlenmelerinin yanı sıra, yeni buluşlara, yeni kaynaşmalarla daha güzel neticeler alırlar.

ÜCRETSİZ ARSA TAHSİSİ
Bunların yanında Sanayi Bakanımız geldi burada güzel bir şeyler söyledi, "ya bize ne verdi?" diyorlar. Arkadaşlar, "bize ne verdi?" artık 5084'ü Ereğli'de Çaycuma'da bu zamana kadar kullanmış ama yatıramamış onun uzatılması olacak. Ereğli'de bundan faydalanacak. Ereğli'de arsa sahipleri bu arsaları kullanmak konusuna getirilecektir. Arsa tahsisleri yeniden bedelsiz hale getirilecektir nerelerde doluluk oranı Ereğli, Çaycuma gibi müsait olmayan dolmayan organize sanayilerde yeni bir yapılanma olacak. 5084'ün Şubat ayında süresi bitti bu süre uzatımı ile yeniden bölgemize kazandırılacak. Sanayi Bakanımız geldi bağlantı yolumuzun asfaltı yoktu bunun yapımının taahhüdü verdi.

BANA KOMPLOYDU
Ereğli'de sanayi kültürü var mı yok mu? Ereğli'de demir çelik var ama yan sanayi kültürü yok. Bizim bu sanayicilerimizin arasında görev dağılımı olmalı. OSB'nin ilk gününden 25-30 senesine kadar bu işi kendi çocuğu gibi koruyacak birilerine ihtiyacımız var. Ben Aysel Manay'a teşekkür ediyorum Bakanın gelmesi için bir heyetle gelmişlerdir Ticaret Odası bunun kenarında köşesindedir ama artık bunlar olsun. TSO'da yapılan toplantıların formatını hem kendileri hem bürokrasi belirliyor, kimin konuştuğun kimin konuşacağını da bilmiyoruz. Geçmişte hastane konusunda bir şey oldu bana göre bir komploydu ama işi artıya çevirmesini bildik. Bu dönemde Ereğli'nin önceliği her şeyin önündedir bunun devam etmesini gerekir.

BEN İŞİN HAMALIYIM
Ben işimin, milletin temsilcisi olarak bu işin hamalıyım. Herkes yazdı çizdi, "Fazlı Erdoğan'ın tersanelerde ortaklığı var mı?" diye ben orda olsaydım o işler çok daha iyi biterdi, Erol olsaydı çok daha iyi biterdi. Biz bu işin dertlisiyiz siyasiler olarak. Ereğli OSB'ye gittik iftihar ettik. OSB'de bir yan sanayi galvanizli sac üretiliyor. Nihai ürünümüz yok neticeye götüren ürün yok. Sacı almışız galvanizlemişiz kesmişiz paketlemişiz göndermişiz. Burada bir yan sanayi otomotiv sanayinin arabanın kapısını presleyip Bursa'ya gönderebiliriz. Buzdolabının kapısını presleyip gönderebiliriz. Ya Fazlı Erdoğan sen bunu niye yapmıyorsun ya kardeşim yapacak hal takât de yok siyaseti de sanayiyi de yarım yapıyoruz. Bizim burada yoğunluk tüccar kültürü, al sat kültürü.

BAKAN CENAZE KALDIRMAZ
Sanayi ve Ticaret Odamızda yazdığını kendin yazmıyorsan okumanda zorlaşır. İşin sorunu burada. O zaman önce kendin yazacaksın. Bir Rusya'dan ağaç getirip burada pazarlığını yapıyorsun onun doğası içerisinde meseleye sahip çıkacaksın. Bu işin önüne geçiyorsan bu mesele ile ilgili done toplayacaksın. Ereğli'nin "önceliği nedir?" diyeceksin. Olumsuz tablo çizebilirsin gelen kişiye biz yandık bittik cenazemiz ortada kaldı onu da kimse kaldırmıyor sayın bakan gel cenazeyi kaldır, ya bakan burada cenaze falan kaldırmaz cenazeyi yine biz kaldıracağız. Cenazeyi nasıl kaldıracağız yıkayarak mı fatiha okuyarak mı kaldıracağız.
TERSANECİLER NEREDE?
Ben İrfan Erdem'e teşekkür ediyorum konuyu çok iyi anlattı masaya yatırdı. Kimin için yaptı bunları tersaneciler için. Peki işin sahipleri nerede? Bakan kapına kadar gelmiş, kapısına kadar gelmiş, kapıyı vurmuş, ses yok. Ses yoksa içeriye girilir mi? 11 Tersanecinin sadece 2-3 tanesini orada gördük o gelenlerin de bir işi vardı" sözleri ile konuştu.