Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu başkanlığında, "okul güvenliği" toplantısı yapıldı. Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu,İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş,İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer,Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, kurum amirleri,okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Eskioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılını ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerimizin huzur içinde geçirilebilmesi için Okul Güvenliği Koordinasyon Toplantısı yaptıklarını söyledi.

Amaçlarını Okul çevresini daha güvenli hale getirmek olduğunu belirten Eskioğlu,şöyle devam etti:

"Yarınımız olan çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması konusunda ailelerimizin, bizlerin ve hatta çocuğu okula gitmeyen ailelerin bile sorumluluğu vardır. Ama bizler en büyük sorumluluğu Milli Eğitim camiasının üzerine yüklemiş bulunuyoruz. Oysaki eğitim milletin her ferdini kapsamaktadır. Bu konular ile ilgili hemen hemen her gün basında çıkan haberleri gördükçe kaygı duymaktayız. Ama bu kaygının karşılığında da çaba göstermeliyiz. Bu çabanın gösterilmesini de sadece okul yönetimlerine bırakmak doğru değildir. Bu sebeple de Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile Türkiye Genelinde her İl ve İlçede geniş katılımlı bir toplantı yapılması planlanmıştır. Ülke bütünlüğüne yayılan önemli bir sorun olarak görülmektedir.  İyi eğitim verilerek çocuklarımızın iyi öğrenci ve iyi insan olması için hepimize sorumluluk düşmektedir. Bu çalışmaları aksatacak her konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Alaplı olarak bu konularda emsallerimiz ile kıyaslandığımızda daha iyi durumdayız. Üzerinde durulması gereken iki konumuz var. Bunlardan birisi güvenlik sorunudur. Bu konuda Büyükşehirlerimizdeki gibi sorunlarımız yok fakat bu durumları gördükçe tedirgin olmaktayız. Bu konu üzerine her türlü çalışmaları yapacağız. Çocuklarımız bekleyen en önemli tehlikelerden birisi de uyuşturucu madde bağımlığıdır. Türkiye transit ülke olarak görülüyordu. Fakat şimdi hedef ülke olarak görülüyor. Uyuşturucu madde ticaretine karşı her koldan mücadele etmemiz gerekiyor. Bakıldığında Alaplı’mız da  uyuşturucu ile tanışmış gençlerimizin sayısı yüzde 1-2 civarında fakat bu sayının artması bizi tedirgin etmektedir. Uyuşturucu konusunda arz ve talep var. Arzın önlenmesi için Emniyet ve Jandarma gerekli çalışmaları zaten yapmaktadır. Talep konusunda ise  kurumlarımıza ve ailelerimize çok önemli görevler düşmektedir. Ben sözlerimi tamamlarken bu eğitim-öğretim yılında çocuklarımıza sağlık ve huzur içersinde bir eğitim diliyorum. Okul yönetimlerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Toplantı katılarak gerekli hassasiyeti gösteren herkese teşekkür ediyorum." dedi.