İçişleri Bakanlığının “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” paylaşımlarının ardından trafikte yayalara öncelik verilmesine yönelik farkındalık uygulamasına Kdz. Ereğli’de de başlandı.

Uygulamayı Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik ile birlikte Devrim Bulvarı üzerindeki yaya geçidinde başlattı.

Devrim Bulvarı ve şehrin farklı noktalarında bulunan ışıksız yaya geçitlerindeki beyaz şeritlerden ortadaki şerit kırmızıya boyandı.

"ACELE GİDİP GELMEYE ÇALIŞIYOR"

Kaymakam Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın başlatmış olduğu projeyi Ereğli ilçesinde de başlatmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Daha önce ben buraya göreve geldiğimde de yaya geçidi ve yayalara öncelik verilmesi ile ilgili çalışmalarımız oldu. Ancak ne yazık ki bu kovid sebebiyle birazcık belki bu trafik güvenliğinde, trafik çalışmalarında kopmalar oldu. Öyle ki ben Ereğli’de ilk geldiğim günlerde yayalara daha fazla öncelik veriliyordu, ama üzülerek görüyorum ki şu anda biraz daha vatandaşımız acele gidip acele gelmeye çalışıyor. Bugünkü çalışmamızın mottosu şudur; ‘yayalarımızın önceliği kırmızı çizgimizdir’ diye kırmızı bunu ifade ediyor. Yayalar önceliklidir, yani bunun anlamı bu.

SÜRÜCÜLER DAHA RAHAT GÖRECEK

Öyle umut ediyorum ki renk farklılığından dolayı sürücülerimiz daha rahat bunu görebilecekler. Bazı yerlerde beyaz boyalarda azalmalar, çıkmalar oluyordu ne yazık ki sürücülerimiz görmekte de zorlanıyordu. Belediyemiz sağolsun bu eksikliği de bu vesileyle gidermiş oldu. Özellikle ben hafta sonları ve akşamları bu çalışmayı yapmayı belediyeden rica ettim. Çünkü yağışlar uzunca bir süredir devam ediyordu. Zannediyorum havaların ilk açıldığı tarihten itibaren trafiğimizi de etkilemeyecek düzeyde boyama çalışmalarımız devam edecek. Buradan uyarım hem yayalara hem de sürücülere; sürücülerimiz bu yaya geçitlerine dikkat etsinler ve önceliği de yayalarımıza versinler.

KARŞIYA GEÇERKEN DAHA SERİ OLSUNLAR

Diğer bir söylemim de yayalara mahsus, daha öncede bunu söyledim; yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır ama bunu kendiniz arabadaymış gibi hareket ederek daha hızlı, daha çabuk geçip trafiği de aksatmamamız gerekiyor. Özellikle akşam saatlerinde bu caddede ve Ereğli’nin çoğu caddesinde trafik sıkışıklığı oluyor. Bu vesile ile de vatandaşlarımız karşıdan karşıya geçerken daha seri, daha dikkatli olması gerekiyor. Akşam bir trafik kazamız oldu ne yazık ki iki vatandaşımızı bu kazada kaybettik. Trafik önemlidir, kurallara uymak önemlidir. Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar sonunda ciddi manada kazalarda azalmalar görüyoruz. Bu bizi de ziyadesiyle memnun ediyor.”