Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1999 yılının sonunda basın senatosu ve genel kurulundan geçirerek kabul ettiği  Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi’ne, 2000 yılının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gibi önemli bir günde manşetinin tamamını ayıran Önder, etik kurallara olan bağlılığından hiç ödün vermedi.

Gazetecinin sorumluluğu, gazetecinin hakları, gazetecinin temel görevleri, gazetecinin doğru davranış kurallarını sıklıkla kamuoyuyla paylaşan Ereğli Önder, kişi hak ve özgürlükleri konusunda özel yaşama olan saygısından da ödün vermiyor.

Çeyrek yüzyılı geçen bu süreçte;  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışmalarda, belgeli haberleri ve önemli fotoğraflarıyla  toplam 9 ödül kazanan Ereğli Önder “En büyük mirasımız arşivimiz” vurgusuyla, mesleki başarılarının adresini gösteriyor.

Kuruluş gününden bu güne öncelikle toplumsal barış ve toplumsal dayanışmaya yakışan yayın politikasını sürdüren Ereğli Önder, 28. Yayın yılına ulaşmanın o büyük coşku ve heyecanını, öncelikle okurları, dostları ve kamuoyu ile paylaşıyor.

ZONGULDAK VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gazeteniz Önder'in 27. kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Bektaş, 28'nci yayın yılına başlayan Önder'in kuruluş yıldönümüne ilişkin açıklaması şu şekilde: "Gazetenizin 27. kuruluş yılını kutlar, basın meslek ilkelerine bağlı, tarafsız, doğru habercilik anlayışının bundan sonraki yayın hayatınızda da devam ettirilmesi dileklerimle çalışmalarınızda başarılar dilerim"

KDZ.EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kuruluş yıldönümü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Önder Gazetesi imtiyaz sahibi ve çalışanları, gazetenizin 27. kuruluş yıldönümünü kutlar, haber alma özgürlüğü adına ilçemize sağlamış olduğunuz katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim"

KDZ.EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da Önder Gazetesi haber merkezine çiçek gönderdi. Posbıyık'ın kutlama mesajı şu şekilde: "22 Nisan 1992 yılında yayın hayatına başlayan ve bugün 27 yılı geride bırakıp 28. Yayın yılına giren yerel basınımızın güçlü temsilcilerinden Ereğli Önder Gazetesini ve çalışanlarını kutluyorum. Demokrasimizin önemli bir kuvveti olan basınımızın zor şartlara rağmen halkın haber alma özgürlüğü için fedakarca görev yaptığı bir dönemde, Ereğli Önder Gazetesinin kesintisiz görevini yerine getiriyor olması mutluluk vericidir. Bu duygularla, başta çalışanlar olmak üzere Ereğli Önder Gazetesi’ne emek verenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum"

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI

SAADET ORUÇ'DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Önder Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı gönderdi.

Kdz.Ereğli doğumlu olan Oruç'un, gönderdiği kutlama mesajı şu şekilde: "Kdz. Ereğli’nin önde gelen basın yayın kuruluşlarından Önder Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü tebrik eder, yayın hayatında başarılar dilerim. Yerel basının demokrasinin ilerlemesindeki rolünün daha da belirginleştiği günümüzde, yerel basın kuruluşlarının önemi geçmişte olduğundan daha fazla önem arz etmektedir. Haber içeriklerinin gerçeğe en yakın olarak okura aktarılmasında olguların yerinde takibi bilgiyi tartışılmaz kılacaktır. Yerel seçim sürecinde çalışmalara katıldığım güzide ilçemizde Ereğli basınının değerli yayıncılığına yerinde tanıklık ettim. Bu çerçevede çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarım"

GMİS YÖNETİM KURULU ADINA GENEL BAŞKAN HAKAN YEŞİL

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Hakan Yeşil, Önder Gazetesi imtiyaz sahibi Celal Bozkuş adına gönderdiği kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"22 Nisan 1992 tarihinde yayın hayatındaki yerini alan, geçen süreçte, basın sektöründe saygın ve öncü bir yer edinen Önder Gazetesi'nin 27. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutlarım. Önder Gazetesi'nin nitelikli, ilkeli ve objektif yayıncılığını yakından takip ediyoruz. Basın-Yayın camiasının önde gelen gazetelerinden biri olan Önder Gazetesi'nin yürüttüğü başarılı kamu göreviyle, daha çok uzun yıllar bölgemize ve ülkemize hizmet edeceğine inanıyor, başarılarınızın devamını diliyorum"

GAZETECİLERDEN ZİYARET

22 Nisan 1992 yılında ilk sayısını yayımlayan ve o tarihten bu güne kesintisiz bir biçimde yayınına devam eden Gazeteniz Ereğli Önder, 27. yayın yılını geride bırakıp 28’e ulaştı. Önder'e kutlamalar sürüyor. Demokrat Gazetesi'nden İzzet Arslanbay, Ereğli FM'den Şafak Negüzel, Haberhayat Gazetesi'nden Fahrettin Özaydın, Olay Gazetesi'nden Recep Akkaya ve Sadettin Yıldızhan, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü, gazetenin kuruluş yıldönümünü kutladı.

YALÇIN VE ATEŞ'DEN ZİYARET

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası önceki dönem Başkanı işadamı Sertan Yalçın beraberinde Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Avukat Adil Ateş ile birlikte gazeteniz Önder'i ziyaret etti, 27. kuruluş yıldönümünü kutladı. Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen Yalçın ve Ateş, tarafsız ve ilkeli yayıncılığın devamını diledi.

AYYILDIZ VE US'DAN ZİYARET

Zonguldak Şehir Odası İl Temsilcisi Kamuran Ayyıldız beraberinde Kandillililer Derneği Başkanı Korhan Us ile Önder Gazetesi'nin merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ve gazete personeli ile görüştü, 27'nci kuruluş yıldönümünü kutladı. Ayyıldız ve Us, kurulduğu günden bugüne kadar bölgenin tarafsız ve güvenilir haberlere imza atan Önder Gazetesi'ne bundan sonraki döneminde de başarı diledi, gazete personelini çalışmalarından ötürü tebrik etti.

HAKİMİYET GAZETESİ'NDEN ZİYARET

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fikri Kapan ve Yazı İşleri Müdürü Zeliha Fatma Kapan, gazeteniz Önder'in 27. kuruluş yıldönümünü kutladı. Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile pasta kesen Fikri ve Zeliha Fatma Kapan, Önder Gazetesi'ne yeni yayın döneminde de başarı temennisinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bektaş da Fikri ve Zeliha Kapan'a teşekkür etti.

ZGC'DEN KUTLAMA MESAJI

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi (Ereğli, Devrek, Çaycuma, Alaplı, Gökçebey, Kozlu ve Kilimli) Yönetim Kurulu Başkanı Derya Akbıyık, Önder Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı gönderdi. Akbıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Zonguldak ili , Ereğli ilçesinde günlük yayımlanan vasıflı gazete, , Önder 28 yaşına girdi. Çeyrek asrı geçen, ilinin ve ilçesinin tüm haberleri ile dikkat çeken, toplumsal önemli haberleri ile bilinen ve tanınan, önemli bir okur sayısına sahip, Önder Gazetesi ilk yayımlandığı 22 Nisan 1992 yılından bugüne, başarı grafiğini her geçen yükselttiği görülmüştür. Gazete görev alan tüm çalışanlarının, sarı ve sürekli basın kartı sahibi olması önemlidir. Başta kurucu ve imtiyaz sahibi Celal Bozkuş, yazı işleri müdürü M. Kemal Bektaş, Editör Derya Tetik, yazı ailesi, muhabir, teknik ekip ve dağıtıcılarının da 28. Yaşını kutlar, başarılar dileriz. Nice yaşlara, nice 28 yıllara"

AVRUPA ZONGULDAKLILAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Dernek Yönetim Kurulu gönderdiği kutlama mesajı şu şekilde: "Kuruluşundan bugüne kadar tarafsız, doğru ve objektif haberciliğinden taviz vermeyen Önder Gazetesi'nin 27. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimizle kutlar, başta Celal Bozkuş olmak üzere Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ve tüm ekibe başarılar dileriz"

HÜSEYİN UYSAL KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ ÖNCEKİ BAŞKANI

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanı Hüseyin Uysal, Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ı telefonla arayarak 27. kuruluş yıldönümünü kutladı, başarı temennisinde bulundu. İstanbul'da bulunduğu için ziyareti gerçekleştiremediğini anlatan Uysal, "Gazetenin kurucusundan çalışanlarına kadar emeği geçenleri kutluyor, daha nice başarılı yıllar temenni ediyorum" dedi.

KARAELMAS GAZETECİLER DERNEĞİ

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, gazeteniz Önder'in 27. kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Derneğin gönderdiği kutlama mesajı şu şekilde:
"Yerel basının yükünün giderek arttığı özellikle günümüz şartlarında yerel bir gazetenin yaşamasındaki zorlukların ne derece büyük olduğunun farkında olan bizler, 27 senedir ilimizde ve bölgemizde yayın hayatına aralıksız olarak devam eden Ereğli Önder Gazetesini kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak Önder Gazetesinin bundan sonraki yıllarda da ilkeli, seviyeli ve doğru haber anlayışı ile uzun yıllar kamunun haber alma özgürlüğüne katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu bağlamda Önder Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş’a, Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş’a ve tüm ÖNDER emekçilerine uzun bir yayın hayatı dilerken mesleki başarılarının devamını temenni ederiz"

TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ

TED Kdz.Ereğli Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Nilay Serter Hanlıoğlu da gazeteniz Önder'in merkez bürosuna kutlama mesajı gönderdi, kuruluş yıldönümünü kutladı.

BBP GENEL BAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOLGA ARAL

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Başdanışmaın Tolga Aral da Önder Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı gönderdi.

MESE İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI MERT AYBARS

"Ereğli Önder Gazetesi'nin kuruluş yıldönümünü kutlar, güzel haberlerle dolu daha nice mutlu yıllar dilerim"

YAZICIOĞLU VE EKİBİNDEN ZİYARET

Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Olay67 Gazetesi imtiyaz sahibi İsmet Yazıcıoğlu, Gazete ve internet sitesi Haber Müdürü Recep Akkaya ve gazeteci Sadettin Yıldızhan, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek 28. kuruluş yıldönümünü kutladılar.

Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ve gazete personeline yeni yayın yıl dönümünde başarı temennisinde bulunan Yazıcıoğlu, "Önder Gazetesi'nin 28. yılda Kdz.Ereğli'ye katmış olduğunuz değerden dolayı teşekkür ediyorum. Gazete sahibi Celal Bozkuş nezdinde tüm personele gösterdiği üstün başarılardan dolayı kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim" dedi.

KUTLAMALAR

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fikri Kapan, Haber Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü, Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş'ı telefonla arayarak kuruluş yıldönümümüzü kutladı.

Ahmet Çakırolu: "Kuruluş yıldönümünüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Size tavsiyem her gün tarihiyle birlikte eski bir fotoğraflı eski haberlerinizi de yayınlayın. Okuyucularınız için güzel nostalji olur"

KDZ.EREĞLİ ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI CEVDET CİVELEK

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Civelek, gönderdiği kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bölgemizin istikrarlı gazeteleri arasında önde gelen ÖNDER Gazetesi’nin 28.Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Görsel ve işitsel medyanın yanında yazılı basınımızın yeri elbette farklıdır. Başta ilçemiz olmak üzere, Zonguldak bölgesindeki saygın ve düzeyli gazeteler arasında en iyi yere sahip olan Gazetesi’ne ve değerli çalışanlarına yeni yayın döneminde de başarılar temenni ediyorum"

KDZ.EREĞLİ TSO BAŞKANI ARSLAN KELEŞ

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş de gazeteniz Önder'in merkez bürosuna çiçek gönderdi.