1992 yılında Kdz. Ereğli'de kendi tesislerinde basılıp dağıtılarak yayın yaşamına 'günlük gazete' olarak başlayıp kesintisiz sürdüren Gazeteniz Ereğli Önder, 22 yayın yılını geride bırakmanın coşkusunu okuyucuları ile paylaşıyor. Kuruluş yıldönümü nedeniyle gün boyu Önder Gazetesi’nin haber merkezi çiçek bahçesine dönerken ziyaretçi akınına uğramaya da devam ediyor. Kutlamalardan bazıları şu şekilde: 
 

EREĞLİ MUHTARLAR DERNEĞİ
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Şakir Başol’da Gazeteniz Önder’in kuruluş yıldönümünü kutladı. Başol kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: “Gerek gazete gerek internet sitesi ile bölgede yaşanan gelişmeleri tarafsız, ilkeli bir şekilde okuyucu ile buluşturan Önder Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışınızın devamını diliyorum”
 

EREĞLİ TARİH DOĞA DERNEĞİ
Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Yıldırım Merkan, Önder Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Gazeteniz Önder’in İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş’a gönderilen kutlama mesajı ise şu şekilde:  “Gazeteniz Önder’in kuruluşunun 22. yılını, derneğimiz yönetimi ve üyeleri adına kutlarım. Kuruluşundan itibaren ilkeli ve sorumlu bir gazetecilik anlayışını görev bilen, Ereğli’nin sosyal, kültürel ve siyasi yapısının güçlenmesinde çaba gösteren gazeteniz,  güvenilir kadrosu ve deneyimli yazarları ile yerel değerleri ön planda tutmuş ve biz sivil toplum örgütlerini her zaman destekleyen bir basın kuruluşu olmuştur. Şahsınızda, Önder Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Müdürü ile gazetenin tüm çalışanlarını, tekrar en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarınızın ve yayınlarınızın başarı ile devam etmesini dilerim”
 

CEVDET AKGÜN
Halkın Sesi Gazetesi personeli gazeteci Cevdet Akgün’de gazetenizin kuruluş yıldönümünü kutladı. Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş’ı telefonla arayan Akgün, “İlkeli yayıncılık anlayışınızın devamını diliyorum. Gazetenin sahibinden tüm personelini başarılarından ötürü de kutluyorum” dedi.