Kamuoyu çok iyi bilir ki, Gazeteniz Önder'in iftira, santaj, tehdit ile kişi hak ve özgürlüklerine saldırmak gibi bir alışkanlığı hiç olmamıştır/olamaz da!

'Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi'ne ödünsüz bağlı Önder Gazetesi'nin; Kdz. Ereğli Belediyesi'nin eski  Başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu'nun görev yaptığı süre içinde makamını kirli işlere alet etmemesini de överek yayımladığı 'Cöbekoğlu'nun kırılamayan rekoru'  başlıklı haberine, Kdz. Ereğli Belediyesi'nden imza yerinde "Basın Bürosu" yazan bir açıklama aldık. Belediyemizin bu açıklamasının tamamını herhangi bir yorum ve saptırma yapmadan aynen yayımladık.  Elbette bu açıklamayı yazıp gönderenlerin verilen emirleri  yerine getirmek zorunda olduklarının da bilincindeyiz.

Önder'in açıkladığı Kdz. Ereğli Belediyesi'nin kuruluşundan bu yana görev yapan tüm belediye başkanlarının  görev sürelerini gösteren rakamlarla ilgili öne sürdükleri 'hata' vurgulamasını anlayışla karşılayıp, .bu hatadan dolayı kamuoyundan  özür diliyoruz.

Ancak, Sayın Cöbekoğlu'nun onurlu duruşunu ifade eden haberin spotu ile Cöbekoğlu'nun fotoğrafının altına yazdığımız ifadelerle ilgili olarak 'alınganlık' gösterilmesini ise şaşkınlıkla karşıladık. 133 yılı kapsayan bir değerlendirmede Cöbekoğlu'nun belediyemizi ve şahsını hiçbir kirli işlere bulaştırmadığını yazıp söylemeyen var mı? Bu ifadelerden neden rahatsızlık duyulur ki?

Kentimizin bugün içinde bulunduğu saçma ve anlamsız kavga ortamın içine biz asla girmedik ve  girmemeye de kararlıyız. Seviye ve üslup konusundaki duruşumuzu aynen devam ettireceğimizi özellikle bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Toplumun tüm kesimleri çok iyi bilir ki; Gazeteniz ÖNDER herhangi bir senaryonun içinde olmaz. 

İşimiz kamuoyuna doğru, hızlı objektif bilgi vermektir.

Öyle de devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur..

                                                                  ÖNDER