CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Dileğimiz ne ülkemizin herhangi bir köşesinde nede sınır ötesinde insanlar ölmesin. Sevgi, barış egemen olsun" dedi. Sındır, partisinin Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Kader Acar'ın şehit düşmesi nedeniyle CHP Zonguldak İl Başkanlığı Danışma Kurulunu iptal ederek şehidin cenaze namazına katılmak için ilçeye geldiklerini söyledi.


 

"ZONGULDAK NASİBİNİ ALDI"

Emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak'ın ülke için son derece önemli olduğunu anlatan Sındır, "Gerek demir çelik sanayisi gerekse taş kömürü ile cumhuriyet dönemi kalkınmamıza ve ekonomik anlamda istihdama yönelik önemli bir kent. Yıllar itibariyle özellikle küreselleşme adı altında derin bir şekilde uygulanan politikalar, özelleştirme ve buna bağlı politikalar nedeniyle istihdamda ve işsizlik gittikçe daralmaya başladı. Zonguldak'ta bundan önemli ölçüde nasibini almış bir il. Göç veren ve istihdam sorunu yaşayan bir il" dedi.

 

"KARDEŞ KANI DÖKÜLMESİN"

Ekonomik sorunlar ile uğraşan Türkiye'nin bir yandan da terör belası ile boğuştuğunu  anlatan Sındır, "Sadece doğu ve güneydoğu değil ülkemizin dört bir yanında kendisini gösteren hain terör örgütü PKK'nın terör eylemlerinde askeri, polisi, sivili ile yetirdiğimiz şehitlerimiz var. Gelen haberler ile yüreklerimizi gerçekten dağlıyor, yaralıyor. PKK, Işid ve Fetö terör örgütüne değil Fırat Kalkanı operasyonunda sınır güvenliğimizi sağlanması amacıyla Suriye'ye giren Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ordumuzun bir uzman çavuşu Kader Acar şehit edildi. Ne etnik, ne inanç kimliği ile kimse kardeş kanı dökmesin" diye konuştu.

 

"ŞEHİTLER ARASINDAKİ AYRIMLAR KALKSIN”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Şehit Uzman Çavuş Kader Acar’a rahmet ve ülkeye başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dış politikadaki hatalarımız sonucunda şehitler veriyoruz. Elbette ki; Türk ordusunun bu saatten sonra Suriye’de bulunması ulusal çıkarlarımız için yerindedir. Biz bunu zaten destekliyoruz. Ama bir acı gerçeği de dile getirmek istiyorum. Maalesef, hükümet her alanda ayrım yaptığı gibi şehitlerimizle ilgili de ayrım yapıyor. Bugün şehit olan kardeşimiz, köylümüz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonlarında şehit düştü. Bundan daha kutsal bir görev olmaz. Şimdi 15 Temmuz şehitleri ile göreceksiniz bu kardeşimin geride kalanları ile ilgili haksızlıklar, eşitsizlikler vardır. Hükümete buradan sesleniyoruz; şehitler arasındaki ayrımlar kalksın"

 

"DOĞRU POLİTİKALAR ÜRETMELİ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da konuşmasında Şehit Kader Acar’ın köy komşusu olduğunu söyleyerek; kendisine rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabırlar diledi. Demirtaş, şöyle konuştu: “7 Haziran’dan sonra Türkiye maalesef çok acı olaylarla karşı karşıya kaldı. Bu Zonguldak’a gelen 13’üncü şehidimiz. Maalesef şehitlerimiz gelmeye devam ediyor, terör durmuyor. Dileğimiz bu terör olaylarının bir an evvel durdurulması. Tabi burada hükümetin de çok büyük sorumluluğu var. Bu şehitlerimizin bu şekilde artmasının sebebi AKP iktidarının hem iç politikada hem de dış politikada yapmış olduğu hatalar sonucu olmuştur. Hükümetin bir an evvel doğru politikalar üretecek şekilde bir tutum almasını bekliyoruz. Biz CHP olarak terörün durdurulması için ne gerekiyorsa her türlü desteği vermeye hazırız. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)