Saadet Partisi Zonguldak Milletvekili Adayları Burak Erol, Gökhan Göktaş, Mehmet Yaman, Engin Zeren, Yavuz Süleyman Küş ile İl Başkanı Sadık Kar ve ilçe başkanları Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ ile Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska hazır bulundu.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, 24 Haziran Seçimleri için milletvekili adaylarını belirledikten sonra ilk basın toplantısını yaptıklarını ve artık sahada çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Milletvekili Adaylarını tanıtan Kar, “Zonguldak’ın ve ülkemizin sorunlarını en iyi bilen kadroyuz. Milletvekili adayı arkadaşlarımız da konulara hakim ve sorunların çözümü için programımız hazır” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Zonguldak’ı temsil eden önemli bir kurumuz. Zonguldak ve ülkemiz için mücadeleye devam ediyoruz.

Zonguldak’ta en önemli istihdam kaynağı Türkiye Taşkömürü Kurumu. Ancak kurumun çalışan sayısı 7 bin 460’a kadar düştü. Tarihimizin en az sayıda işçisiyle en az üretimini yapıyoruz.

Türkiye yılda 37 milyon ton taşkömürü ithal ediyor ve 4-5 milyar dolarını dışarıya veriyor.

Oysa Zonguldak’ta 1.5 milyar ton taşkömürü rezervimiz var ve çıkarılmayı bekliyor” dedi.

Demirci, Saadet Partisi Milletvekili adaylarına çalışmalarında başarılar diledi.

Saadet Partisi Milletvekili adayları da çalışmaları ve planları hakkında bilgi vererek destek istediler.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Saadet Partisi Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Burak Erol’a, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Raporu”nu verdi.