Kdz. Ereğli'deki Göktepe Kavşağının ölüm tuzağı olduğuna vurgu yapan Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız, yetkileri bu virajın yeniden projelendirilmesi konusunda uyardı.

Kdz. Ereğli-Alaplı sahil  yolu üzerinde karayolları tarafından sürdürülen çalışmalarda plajlar mevkisindeki Göktepe kavşağının  eskiye oranla daha keskin olması ve kavşağın düzenlenmesinde ki hataların yaya ve sürücüler için ölüm tehlikesi taşıdığına dikkat çeken Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız, projenin gözden geçirilip yeniden yapılmasını istedi. Ayyıldız, aynı bölgede bulunan kantarla anayol bağ lantısının da bölgenin  ölüm yolu olmasını besler nitelikte bulunduğunun da gözden kaçırılmamasını ifade ederken şöyle dedi:

EMNİYET DÜŞÜNÜLMEMİŞ
O Bölgede ikamet eden ve o bölgeye gitmek isteyenlerin araçlardan nasıl ineceği düşünülmemiş, yan yol veya emniyet şeridi yapılmamıştır. Ayrıca Göktepe mahallesinden inen yolların oldukça dik (yokuş) oluşu trafik canavarının buradan hiç eksik olmayacağını gösteriyor. Bu yolların yan yollarla anayola bağlantısı düşünülmeli idi. Trafik kazaları sadece sürücü ve araç hatalarından kaynaklanmamaktadır. Karayollarının uygulayacağı projelerde yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın ilkesini değil oluşabilecek kazaları enine boyuna tespit edip yaya ve sürücüler için en doğru projeyi üretmeyi hedeflemesi gerekmektedir. Zaten keskin olan viraj yapılan kavşak çalışmasıyla neredeyse doksan derece ye getirilmiş ve Göktepeden inen araç ve yayalar için ölüm tehlikesi taşımaktadır.
Kamuoyunda "plajlar mevki" adıyla ifade edilen Kdz. Ereğli-Alaplı sahil yolu üzerinden Göktepe Köyü'ne de yol ayrılan ve daha önce bir çok ölümlü trafik kazasının meydana geldiği alanda Karayolları tarafından yapılan düzenleme Bölge sakinleri tarafından tepki topluyor. Can güvenliği kalmadığını ifade eden halk yan yollarla konuya acilen çözüm beklemekte.
Oluşabilecek tehlikeler için en doğru ve akılcı çözümün getirilmesi için yetkililere basın aracılığıyla sesleniyorum.Yeni ölümlerle karşı karşıya kalmamak için lütfen gerekli çalışmaları hızlandıralım.
Önemli olan insan hayatı. Önce insan ilkesi benimsenmeli.