Kdz.Ereğli Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısında AKP Grubunun ve 3 CHP'li meclis üyesinin müellif firmanın itirazının yeniden incelenmesi ve detaylarının belediye meclis toplantısında açıklanması isteğine diğer meclis üyeleri red oyu verdi.

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda, Belediye Meclis Üyesi Güler Demiroğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde yeralan maddelere geçilirken, AK Parti Grubu meclis başkanlığına önerge verdi. Esra Alpago, Yusuf Kalay, Adem Çakır, Mustafa Kumaş, Eyüp Karaaslan, İskender Özalp imzalı önergede İller Bankası'na verilen yetkinin geri alınmasına dair meclisiniz kararında müellif firmaya ihale edilen plan yapma görevini iptaline dair karar ve bu kararın gerekçeleri teknik hususları içermesi nedeni ile tarafımıza yapılan açıklamalar doğrultusunda kararın uygun olacağı görüşü ile kabul edilmiştir. Ancak, müellif firmanın belediye başkanlığınıza hitaben sunduğu itiraz ve karşı görüş yazısını incelenmesi neticesinde, müellif firmanın itiraz ve karşı görüşlerinin haklı olabileceği kanaati uyanmıştır. Ayrıca belediye başkanlığınız İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 11.11.2011 tarih ve 1694 sayılı Müellif Firmaya Hitaben Verdiği ceabı yazının incelenmesinden de olumlu bir kanaate varılamamıştır. Bu nedenlerle ilerde müellif firmanın yasal yollara başvurması halinde ortaya çıkabilecek mali kayıplar ile cezai sorumluluk göz önüne alındığında müellif firmanın itirazının imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından tekrar incelenerek yapılacak ilk olağan ve olağanüstü meclis toplantısında detaylı olarak bilgi sunulmasını rica ederiz yeralırken yapılan oylamada konunun mecliste görüşülmesi red edildi. Aynı önergenin bir benzerini de CHP'li 3 Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Abdülkadir Sözer meclis başkanlığına sundu, yapılan oylamada önerge yine red edildi.

MECLİS GÜNDEMİ

Meclis gündeminde Plan ve Proje Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğine ait komisyon raporu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğine ait komisyon raporu, M plakalı minibüslerin güzergah ve çalışma izni konusuna ait komisyon raporu, sosyal yardım yönetmeliğine ait komisyon raporu, 1/5 bin ölçekli revizyon nazım imar planlarının görüşülmesi, Bağlık Mahallesi ve Sarıkorkmaz Mahallesi hudutlarında yoldan ihdas parselin satışının görüşülmesi, Bağlık Mahallesi ve Sarıkorkmaz Mahallesi hudutlarında yoldan ihdas 2 adet parselin satışının görüşülmesi, boş memur kadrolarında derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi ve ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi karara bağlandı.