Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı ikinci toplantısı, İl Özel İdare binasında yapıldı.
Toplantıda, İl Özel İdaresi'nce Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 43'üncü maddesi ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2008/4 sayılı genelgesinin 2'nci maddesi gereğince onaylanması istenen, Devrek ilçesine bağlı Gürbüzler, Serdaroğlu ve Ahmetoğlu köylerinin, köy yerleşik alan planıyla ilgili imar ve bayındırlık komisyonunun raporları görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.
İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Sınıfı'nda makine mühendisi olarak görev yapan Hayri Kılınç'ın Genel İdare Hizmetleri Sınıfı'nda bulunan 1.Derece Yapı Kontrol Müdürü kadrosuna asaleten atanması hakkında İl Genel Meclisi bilgilendirildi. Gündem dışı olarak Bekir Kayaaltı, gazeteci İbrahim Tığ'ın Devrek Bölge Haber Gazetesi'nde Devrek Özel İdare Şantiyesi'nde yaşanan kaçakçılıkla ilgili köşe yazısının Meclis'te görüşülmesini önerdi. Kayaaltı, "Devrek şantiyemizde görev yapan bir şahıs, buradaki kömürleri eve götürmüş, mazotları da gelir sağlamak için satmış.
Bununla ilgili bir köşe yazısı yazılmış, görüşülmesi gerek" dedi. Ancak konu yargıya intikal ettiği için görüşme sağlanamadı.