Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen söyleşi programına katılan Ünlü Yazar İpek Ongun, okurlarıyla buluştu.
Ünlü Yazar İpek Ongun’a öğrenciler büyük ilgi gösterirken,  Okul Müdürü Murat Can tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürü Murat Can, Ünlü Yazar İpek Ongun’u ilçede ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek kendisine teşekkür etti. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Ünlü Yazar İpek Ongun ise okumanın önemine değindi. Okumanın insanların ufkunu açtığını kaydeden Ongun, öğrencilerin boş zamanlarını okuyarak geçirmelerini istedi. Kitabı ve okumayı sevdirmek için çalıştığını ve bu amaca ulaşmanın kendisi için en büyük ödül olduğunu kaydeden Ongun şöyle konuştu:
“Sizlere sürekli okuyun, okuyun diyoruz. Ama neden okuyun diyoruz. Mesele bir kitabın sayfalarını öylesine okuyup kapatmak değil, biz sadece kendi arkadaşlarımızla birbirimize söylüyor ve birbirimizden dinliyoruz. Bunları okuyunca hem bir insanın hayatını okuyorsunuz, nasıl başlamış neler yaşamış, nerelerden geçmiş ve nerelere varmış, diyelim ki bir müzisyenin hayatını okuyorsunuz, hem o kişinin insan olarak hayatını okuyorsunuz hem de müzik ile ilgili bilgi alıyorsunuz.  Çünkü yaz tatilleri size ait, ileride üniversite hayatınız olacak, iş hayatınız olacak ve evleneceksiniz o zaman okuma fırsatı bulamayabilirsiniz onun şu an sizin kültürünüzün temel taşlarınızı döşemek için harika bir fırsatınız var bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz.”