Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin bağışçılar tarafından teşrif ettirilen Onkoloji-Hemotoloji Bölümleri'nin açılışı yapıldı.

ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan açılışa Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ZKÜ Tıp Fakültesi Başhekim Kemal Varım Numanoğlu, Belediye başkanları ve davetlilerin yanı sıra bağışçılar katıldı.

  Kurdele kesimi öncesinde açılış konuşmasını yapan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversitemizin hastanesi Batı Karadeniz Bölgesi'nin en donanımlı hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her geçen gün Zonguldak ve Batık Karadeniz Bölgesi'ne verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmak için elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz. Ama bölgemize verdiğimiz sağlık hizmetimizin kapasite ve çeşitliliğini artırırken en önemsediğimiz şey, insanımızın sağlık hizmetini alırken rahat etmesini sağlamaktır. Bu günde Kanser Tedavi Merkezi'ndeki 18 tane odamızın ve kemoterapi koltuklarının revizyonu ile ilgili açılış için buradayız. Beş hayırsever tarafından 18 tane yatak kapasitemizin tüm tefrişatı yenilenmiş bulunmaktadır. Hayırseverlerimizin yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise Sağlık her şeyin başıdır. Sağlık insanda ne kadar önemliyse de Zonguldak'ta da üniversitemiz o kadar önemlidir. Onun içerisinde bulunan Tıp Fakültesi ayrı bir öneme sahiptir. Dolayısıyla hem üniversitemizin, hem tıp fakültemizini Zongudak'ta rektörümüz ve öğretim elemanlarının gayretiyle günden güne mesafe kat ediyor. Türkiye'de emsallerine göre ön plana çıkıyor. Üniversite mensuplarını tebrik ediyorum. Bu çalışmalarda en büyük katkıyı sağlayan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Onlar aslında üniversiteye katkı yaparken kendi sağlıklarına katkı yapıyorlar. Bu kadirşinas vatandaşlarımızı ödüllendireceğiz ama bu onların karşılığı değil. Hem kendi hem de Zonguldak'ın sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunuyorlar. Bu bir hayırdır. Bu güzel çalışmanın açılışında bende bulunmak istedim. Zonguldak'taki diğer vatandaşlarımızın da bu hassasiyetle okul gibi kurum bağışları da yapıyorlar dedi.

Konuşmaların ardından, 8 adet tek kişilik odanın tefrişatını yapan Av. Ali Osman Odabaş'a, Gündüz Kemoterapi Ünitesi ve 5 adet kemoterapi koltuğu bağışı yapan Çolpan Kalaycı'ya, 5 kişilik odayı tefriş eden Turhan Demirtaş'a, 3 kişilik odayı tefriş eden Aydan Ağartan'a ve 2 kişilik odayı tefriş eden Ahmet Ağartan'a plaketleri verildi.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de başlattıkları Bir Odada Senin Olsun kampanyasına destek olunmasını istedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Erol Ayyıldız, ünitede tedavi gören hastaları ziyaret etti.