Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "PKK ve onu savunanlarla hiçbir zaman onlarla barış olmayacak. Bu mümkün değildir. Onlarla yürürsek terör asla bitmeyecektir." dedi.

Vali Çınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinde bir otelde düzenlenen "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar ve ruhsat sorununun çözümü konusunda yetkililer tarafından il genelindeki muhtarlara yönelik bilgilendirme yapıldığın söyledi.

Yapılan düzenlemeyle ülkede imar barışının sağlamasının hedeflendiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından bir yıldır yürütülen çalışmalar neticesinde hayata geçirilen imar barışı ile mevzuata ve ruhsata verilecek yapı kayıt belgesi ile vatandaşlarımızın imar sorunu çözülecek. Vatandaşın devlet ile itilaflı durumu ortadan kaldırılacak ve yapılar yasal hale gelecektir. Getirilen düzenleme ile vatandaşlarımız hiç kimseyi aracı kılmadan e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra imara aykırılığın ne olduğunu ve oradaki değerin beyan edip bunun yüzde 3'ünü devlete ödeyerek ruhsat ve iskan yerine geçen yapı kayıt belgelerini alabileceklerdir. İmar Barışından yararlanabilmek için son başvuru tarihi 31 Ekim 2018'dir."






- "PKK ve onu destekleyen herkes katildir"

Terörün büyük baş belası olduğuna dikkati çeken Çınar, konuşmasına şöyle devam etti:

"PKK ve onu destekleyen herkes net söylüyorum insan değiller. Katiller, hastalar, hastalıklılar. Bu anlayışlarla Müslüman toplumunda Kürt muhafazakarları toplu dönüştürebilmek amacıyla oluşturulmuş. Türkiye'yi bölmek, fitne ve fesadı artırabilmek için oluşturulmuş bir örgüt. Dolayısıyla bunlar insan değil. Bunlar katil. Türkiye, vatan ve Kürt düşmanları. Onu destekleyen herkeste aynı. PKK ve onu destekleyen herkes katildir. Vatan hainidir. PKK ve onu savunanlarla hiçbir zaman onlarla barış olmayacak. Bu mümkün değildir. Onlarla yürürsek terör asla bitmeyecektir. Onlar hastadır, hastalıklıdır, düşmandır, namussuzdur, şerefsizdir. Bunu bildiğim için üstüne basa basa net söylüyorum. Şimdi, 'bir sürü oy alıyorlar' diyorlar. Oy aldıkları yok. Orada bir tane muhafazakar başka parti olsa Kürtlerin kendi arayışları çerçevesinde bunlar yüzde 20'yi bir dilim aşmazlar. Yüzde 60-70 diyorlar ya hepsi yalan. Terörist ve vatan hainleriyle hukuk, siyaset, usul, esas olmaz. Nerede terörist varsa geberteceksin. Başını ezeceksin. Nefes aldırmayacaksın."

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çevre ve Şehircilik Müdürü Pelin Ayşe Yağız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katıldığı toplantıda, "İmar Barışı"yla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.


(AA)