Son bir yıl içerisinde Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan denetimler ve alınan tedbirler sonucu hırsızlık olaylarında da önemli bir azalma meydana geldiği açıklandı.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yaptıkları denetimler ve aldıkları güvenlik tedbirleri ile hırsızlık olaylarında son bir yıl içerisinde önemli bir azalma meydana geldiğini söyledi. İlçede polis ve vatandaş işbirliğinin yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdikleri kamera sistemi ile ilçenin daha huzurlu ve güven içinde olduğunu kaydeden Baş, “İlçemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamera sistemi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda ilçe merkezi, ışıklı kavşak ve 690 evler kavşağındaki kamera sistemi çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce Karşıyaka mahallesine kurduğumuz kamera sisteminin yanı sıra diğer bölgelere de kamera sisteminin kurulması çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış durumda, yeni kurulacak olan kameralarında devreye girmesiyle ilçemizin giriş ve çıkışlarının yanı sıra ilçe merkezi ve siteler mevkiindeki kavşakları da kamera sisteminin içerisine almış olacağız. İlçemizde kamera sistemi ile özellikle hırsızlık olaylarında gözle görülür bir azalma meydana geldiğini gözlemliyoruz. İlçemiz bundan böyle 24 saat süre ile kameralarla izlenecek” diye konuştu.
Suç ve suçlular ile mücadele kapsamında toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla başlattıkları  “Gözümüz Olun Huzurunuz Olalım” projesinin olumlu sonuçlar verdiğini, halk ve polis arasında yaşanan sıcak diyalogların 155 Polis İmdat telefonuna istedikleri düzeyde yansımaya başladığını kaydeden Baş, “ ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak başlattığımız “Gözümüz Olun Huzurunuz Olalım” projesi olumlu sonuçlar vermeye başladı.  Halk ve polis arasında yaşanan sıcak diyaloglar sayesinde 155 imdat telefonuna gelen ihbarlar 4 kat arttı. Buda bizi sevindiriyor” sözleri ile konuşmasını tamamladı.