Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, dün makamında bir basın toplantısı düzenledi.
Son haftalarda gündemden düşmeyen asfalt tesisi ve Kozlu Belediye otobüsleri konusunda kamuoyunu bilgilendiren Ali Bektaş, geleceğe yönelik projelerinin olduğunu, fakat bu projelerin önünü kesmek isteyen "vatan hainleri"nin varlığından bahsetti.

"KAMYONLARIN ALTINA YATARIM"
Başkan Bektaş, Kozlu halkının tepkisini çeken asfalt tesisi hakkında şunları söyledi
"Seçim öncesinde bu tesisin kaldırılması yönünde Kozlu halkına söz vermiştim. Bu sözümü 6 gün içerisinde tutacağım. Şu anda asfalt tesislerindeki tüpler dolu olduğu için bu tüplerin ısıtılarak boşaltılması gerekiyor. Buradaki işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. En fazla 10 gün veriyorum. Eğer bu süre zarfında sözümü tutamazsam, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olarak kamyonların altına yatarım. Ben Fatih Mahallesi halkıyla aynı takımdayım. Takım arkadaşlarımı korumak benim görevim."

"5 YIL SONRA ADAY DEĞİLİM"
Kozlu'daki otobüs hatlarının kiraya verilmesi konusunda da açıklama yapan Ali Bektaş, kötü niyetli birtakım insanların, kiralamaları kamuoyuna özelleştirme olarak yansıttığının altını çizdi. Bektaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
"Bazı art niyetli kişiler, otobüs hat kiralama düşüncemizi 'özelleştirme' olarak yansıtıyor. Biz kesinlikle özelleştirme yapmıyoruz. Hatları kiralıyoruz. Benim için '5 yıl sonraki yerel seçimlere yatırım yapıyor' diyorlar. Noter getirsinler, belediye başkan adayı olmayacağımı şimdiden açıklayayım."

"ARAMIZDA İRLANDALILAR VAR"
Bu proje Kozlu'nun kurtuluş projesidir. Kesinlikle özelleştirme değil, kiralamadır. Nasıl dükkanları kiralıyorsak, belediye hatlarını da öyle kiralayacağız. Bundan belediyemizin çok büyük kazancı olacak. Tek isteğim Kozlu Belediyesi'ni kurum yapmaktır. Herkes görecek, Kozlu Belediyesi en saygın kurumlar arasında yerini alacak. Fakat içimizdeki bazı İrlandalılar aleyhimize propaganda yapıyor. Üstüne basa basa söylüyorum. Önümüzü tıkayanlar vatan hainidir. Asla 36 bin kişinin geleceğini 36 kişiye engelletmeyeceğim."

"DEVLETİ ÇALIŞANLAR SOYUYOR"
Kamu ile özel sektörün arasındaki uçurumdan da bahseden Ali Bektaş, devletin çalmak için en müsait kurum olduğunu şu sözlerle anlattı;
"Zonguldak'taki maden ocaklarına bakıyoruz. Özel sektör ocaklardan kar ederken, TTK zarar ediyor. Bunun en büyük nedeni, devletçilik bilincinin oturmayışıdır. Çalıştığı kurum devlet olan bazı vatandaşlar, 'daha çok nasıl çalabiliriz' düşüncesinin peşinden koşuyor. Kozlu'da bu artık böyle olmayacak. Çalmak isteyenleri bertaraf edeceğiz."