Bülent Ecevit Üniversitesi  (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in Kdz. Ereğli'ye fakülte düşünmediklerine dönük açıklamasına bir tepki de, Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  Yönetim Kurulu'ndan geldi. Derneğin yönetim kurulu yazımladığı açıklamada,  rektörün bu sözlerini onur kırıcı olarak değerlendirdiğini ve üzüntüyle karşıladığını bildirdi.


Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  Yönetim Kurulu, 'Bölgemiz  ekonomik ve nüfus yapısı itibariyle Üniversiteyi hak ederken fakülte bile düşünülmemesi Ereğli'nin gelişmesinin engellenmesi adına yapılmış ve bölgemiz için onur kırıcı olan bir açıklamadır. Kdz.Ereğli ekonomik yapısı ve içerisinde bulundurduğu sanayisi ile paralel olarak yeni fakülteler kurulması gereken bir ilçedir' dedi.


Derneğin yazılı açıklaması şöyle:


Kaldı ki yöremizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan taşkömürünün merkezi Kandilli de seneler önce Fakülte kurulması için girişimlerde bulunulmuş fakat siyasiler ne yazık ki oralı olmamıştır.
Sn.Rektörün bu yanlış ve haksız  açıklamasının ardından  siyasilerin bir an evvel bölgerinin gelişimi için engel teşkil etmiş olan bu gelişme karşısında  gerekli girişimlerde bulunup  bölgemize katkı sağlayacak olan Fakülte için harekete geçmelidirler.
Nüfusu 100.000 'i aşmış Zonguldak'ın en büyük ilçesi olan ve dünyanın en büyük demir çelik fabrikalarından birini barındıran, taşkömürünün merkezi olan Ereğli, rektörün ve rektör gibi düşünenlerin bu tavrını hiç  hak etmiyor.
Kdz.Ereğli artık kendi ekonomisiyle var olamamakta ve her geçen gün ekonomik olarak geriye gittiği gibi göç vermektedir. Üniversiteler sadece bacasız fabrika olarak görülmemeli aynı zamanda bölgenin gelişen yada gelişmesi gereken sanayisine nitelikli eleman yetiştirecek  fakülteler göçün önlenmesi konusuna da önemli kurumlardır.
Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Sn.Rektörümüzün bu  açıklamasını üzüntü ile karşılıyoruz.
Bölgemize Fakülte yapılması konusunda her türlü desteği ortaya koymaya hazır olduğumuzu da bildiririz.