TTK Armutçuk Müessesesinde madencilere seslenen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden işçisinin birlik ve beraberliğini gösterebilmek için 1 Mayıs tarihinde madenci anıtında buluşacaklarını söyledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi’nde çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ederek çeşitli konularda bilgi verdi. Alabaş’ın ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’in Armutçuk, Karadon, Üzülmez, Kozlu, Merkez Servisleri yöneticileri de hazır bulundu. Maden işçisine sağduyu içinde ve büyük bir demokratik olgunlukla seçimlerini tamamladığı için teşekkür eden Alabaş şunları söyledi;

“SENDİKANIZA SAHİP ÇIKIN”
“Biz bir aileyiz. Genel Kurulumuz tamamlandı ve hepimiz, emek mücadelesi için, ekmek mücadelesi için omuz omuza çalıştığımız, birbirimize can emanet ettiğimiz işyerlerimize döndük. Maden işçileri olarak ailemizin içerisinde öne çıkan arkadaşlarımıza sorumluluk verdiniz, görev verdiniz. Şubelerde görevlendirdiğiniz arkadaşlarımız başta olmak üzere maden işçileri, sendikasına sahip çıkacak tavrı ve olgunluğu her zaman göstermiştir. Bundan sonra da sendikanıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Sizlerden aldığımız destekle, bize verdiğiniz görevle bayrağı, maden işçisinin mücadele kültürünü bir adım daha yükseltmek için, bir adım daha ileriye taşımak için gecemizi gündüzümüze katarak sizlerin onurlu mücadelesi için çalışacağız.
“BİZİ DİKKATE ALIN”
Bir genel seçim sürecindeyiz. Biz siyasi partilerimizden ve milletvekili adaylarımızdan Zonguldak, bölge ve TTK’nın sorunlarının çözümü için somut projeler üretmelerini istedik. Bizi dikkate almayanları bizim de dikkate almayacağımızı duyurduk. Buradan bir kez daha sesleniyorum; Bizi dikkate alırlarsa biz de onları dikkate alırız. Göreve gelir gelmez toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için Ankara’ya gittik. 21 Nisan’da da Zonguldak’ta bu görüşmeleri sürdürdük. Toplu sözleşmemizin 82 maddesinden 52’si üzerinde anlaşma sağlandı. Mayıs ayının ilk haftasında Ankara’da görüşmeleri sürdüreceğiz. Başta 2006 ve 2009 işe girişli arkadaşlarımızın düşük ücret ve daimi çalışmama sorunları olmak üzere çözümünü istediğimiz tüm sorunları hem Kamu-iş nezdinde hem Türk-İş nezdinde bakanlık nezdinde  dile getirdik, anlatmaya devam ediyoruz. Toplu sözleşmesi sürecinde maden işçilerinin sorunlarının masa başında çözülmesini istiyoruz. Sorunlarımızın masa başında çözülmemesi durumunda maden işçilerinin alanlara inmekten çekinmeyeceğini her platformda söylüyoruz ve sizlerden de mücadeleye hazır olmanızı istiyoruz.
1 MAYIS’TA MADENCİ ANITI’NDAYIZ
Hem toplu sözleşme sürecinin hem de genel seçim sürecinin devam ettiği bir dönemde maden işçisinin geçmişte olduğu gibi alanlara inmekten çekinmeyeceğini hem Zonguldak’a, hem Türkiye kamuoyuna hem siyasi partilerimize gösterebilmek için 1 Mayıs’ta Zonguldak’ta Madenci Anıtı’ndayız. Tüm maden işçilerini 1 Mayıs’ta hak verilmez alınır demek için Madenci Anıtı’nda bekliyoruz”. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve beraberindekiler, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir’i ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.