Şehir plancısı Kamuran Ayyıldız Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleriyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
''Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.''
 19 Mayıs 1919'da Büyük liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  başlatmış olduğu bağımsızlık fikri, daha  sonra "Ya İstiklal, ya ölüm" parolasına dönüşerek milletimizin ulaşılması gereken tek hedefi olmuştur.
Bugün ;ATATÜRK'ün 19 Mayıs 1919'da Samsunda yakmış olduğu bağımsızlık ateşini kimsenin söndüremeyeceğini ,buna yeltenenlerin karşılarında genciyle, yaşlısıyla tüm Türk milletini bulacaklarını dost ve düşman herkes bilmelidir.
Yüce Türk Milletinin bağımsızlığı için millet  ve  toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı direniş ve şahlanışının 90. yıl dönümünde  atalarının  Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan temiz, çalışkan, dürüst gerekirse vatan ve milleti uğruna canından dahi vazgeçebilecek kadar vatansever ve onurlu Türk Gençliğinin ve Büyük Türk Milletinin 19 Mayıs Atatürk 'ü anma Gençlik ve spor bayramını kutlarım."