İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 245 kilo eroin, 75 kilo morfin ve 7 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda 2'si muvazzaf astsubay, 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı.
Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik çalışmalarını sürdüren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Silivri'de narenciye yüklü bir TIR'ı takibe aldı. Beylikdüzü'nde durdurularak arama yapılan TIR'da, 155 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Bunun üzerine araç sürücüsü ile beraberindeki 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda Zonguldak'ta görevli bir jandarma astsubayı ile İstanbul'da görevli uzman çavuş gözaltına alındı. Uzman çavuşun evinde yapılan
aramalarda narenciye aracından çaldığı belirlenen 20 kilo eroin bulundu. Muvazzaf astsubayların uyuşturucu şebekesi içerisinde yer aldıkları ve şebekeye yardımcı oldukları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.