Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 10 gün içerisinde yapılan operasyonlarda, kaçak içki ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nce kaçak içki satışı yaptığı belirlenen bir işyerinde yapılan aramalarda 163 adet kaçak içki ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından Zonguldak merkez ve ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve uyuşturucu madde kullanan şahıslara yönelik çalışmalarda 14 ayrı olayda 26 ayrı şüpheliye 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçundan adli işlem yapıldı. Yapılan aramalarda 10 gram toz esrar maddesi, 5 gram bonzai, 747 gram kubar esrar maddesi, 11 ecstasy hap, 2 av tüfeği ve 2 tabanca ele geçirildi.

Yine 4 ayrı olayda aralarında bir askerin bulunduğu 8 ayrı şüpheliye, 'Uyuşturucu madde bulundurmak kullanmak suçundan adli işlem yapıldı. Aramalarda, 10 gram toz esrar maddesi, 8 gram kubar esrar maddesi, 1 gram bonzai maddesi ele geçirildi.

KOM Şube Müdürlüğü'nce toplam 19 olay hakkında tahkikat düzenlendiği belirtilerek şöyle denildi: "konu ile ilgili 34 kişiye adli işlem yapılmış toplam 755 gram kubar esrar, 20 gram toz esrar, 6 gram bonzai, 11 ecstasy hap, 2 av tüfeği, 2 tabanca ve 163 şişe kaçak içki ele geçirilmiştir."