Son dönemde Kdz.Ereğli'de özellikle uyuşturucu ve uyuşturucu ile mücadelede önemli başarılara imza atan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim yılında da gerekli tüm tedbirleri aldı. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Erdemir Kültür Merkezi'nde Kaymakam Nazım Madenoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle uyuşturucu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı, ailelerin içini rahatlattı.

 

KAMERALAR ARTTIRILACAK

Okullarda güvenlik kameralarının kent güvenlik sistemine entegrasyonu ile ilgili İl Özel İdare'sine talepte bulunulduğunu anlatan Küçük, "Yaklaşık 2 senedir aktif olan kent güvenlik yönetim sistemimizde 60'a yakın sabit ve hareketli kamera var. Batı Karadeniz bölgesinde de ileri düzeyde. Kameraların arttırılmasına yönelik de girişimlerimiz var" dedi.

 

HER OKULUN İRTİBAT GÖREVLİSİ VAR

Polis sorumluluk bölgesindeki tüm okullarda irtibat görevlisinin bulunduğunu, bunun yanı sıra okulların sabah, öğlen ve akşam çıkışlarının kontrol altında tutulduğunu, Çocuk Büro Amirliği ekiplerinin ise okullarda faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Küçük şu ifadelere yer verdi:

 


MERKEZİN TALİMATI

"Yakalama ve operasyonlarının dışında tüm okullarımızda irtibat görevlimiz var. Merkezimizin emirleri doğrultusunda bununla yetinmedik çocuk büromuz var, okullarımızı ziyaret ediyoruz. Problemleri konulara anında müdahale ediyor. Ekiplerimiz müsait oldukça okulları geziyor, sabah, öğle, akşam çıkışları takip ediliyor.

 

OKUL ÇEVRELERİ DE DENETİM ALTINDA

Yine Milli Eğitim, Toplum Sağlığı Merkezi, belediye, gıda tarım ile birlikte okul çevrelerinde denetimler yapılıyor. Gıda satışı yapan, internet salonları kontrol altında. Hiç internet ve oyun salonu tabelası olmayan yerleri de men ettik. Bizim genel asayiş çalışmaları kapsamında da takip ediyoruz.

 

"SÖZ KONUSU DEĞİL"

Okullarımızda halk arasında yaygın bir şey var, 'uyuşturucu okullara kadar indi' her yerde satılıyor, kullanılıyor' benzeri şeyler. Bizim ilçemizde gençlerimizin okul çağına gelen çocuklarımızın uyuşturucuya karışması söz konusu değildir. Bunu yapılan operasyon çalışmaları ile bu işi tamamen engelledik. Bizim Ereğli ilçemizdeki okullarımızda uyuşturucu kesinlikle ve kesinlikle yok. Ereğli İlçe Emniyeti olarak çok başarılıyız bu konuda"

 

MÜDÜR TEŞEKKÜR ETTİ

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da konuşmasında ilçe genelindeki okullarda olumsuzluk yaşanmadığını ifade ederek emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)