Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı.

Barış Pınarı Harekatı'nın ana hedefi Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ve coğrafyasını tehdit eden PKK/YPG terör örgütlerini temizlemek, tasfiye etmek ve  ülkelerinden tasfiye edilen Suriye’lileri oluşturulacak güvenlik koridoruyla tekrar vatanlarına kavuşturmak olduğu belirtildiği açıklama şu şekilde: "Türkiye Cumhuriyeti bu güne kadar diplomasinin gereği olan tüm kanalları kullanarak sorunları çözmeye çalışmış, buna karşılık Türkiye’nin muhatapları ABD ve Birleşmiş Milletler sorumluluklarını yerine getirmemiş aksine tüm diplomasi kanallarını kapatmıştır. Bizim için tek seçenek kalmış, o da kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz. Uluslararası siyasetin iyiden iyiye kızıştığı ve gün geçtikçe yaklaşan 3. Dünya savaşı havası bizi olduğu kadar tüm dünyayı da etkilemektedir. Bu yüzdendir ki Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını tehdit eden unsurları coğrafyamızdan uzaklaştırmamız elzemdir. Bu vesile ile kahraman Türk ordumuzun başlatmış olduğu bu barış Pınarı Harekatı büyük önem arz etmektedir. Bu günden itibaren bizlere düşen,  Anadolu Basını ve Türk halkı olarak siyasi hesapları, hırslarımızı, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak vatandaşlık bilinci ve olgunluğu ile yurt içinde sükûneti sağlamak için her türlü katkıyı sağlamaktır. Yurdumuzdaki  terör örgütü sempatizanlarının, militanlarının ve ajanlarının birçok hain faaliyet içerisinde bulunma olasılıklarını unutmadan hareket etmemiz ve halk olarak tedbirli olmamız,  yapılacak yanlış haberlere karşı uyanık olmamız ve bunlara engel olmamız gerekmektedir. Ayrıca sosyal medyada yayınlanan devlet kurumlarımız tarafından teyit edilmeyen paylaşımlara itibar göstermememiz gerekmektedir. Anadolu basını olarak Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, Kahraman Türk Ordusunun her zaman yanında olduğumuzu, vatanımıza bayrağımıza karşı yapılacak olası saldırılarda da milletimizin refah ve mutluluğu için, toprak bütünlüğümüz için tek yumruk olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI M. OKAN YANMAZ:

Akçakoca Belediye Başkanı M.Okan Yanmaz , Barış Pınarı Harekatı ile ilgili mesaj yayınladı.

Yanmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Barış Pınarı Harekatı ile bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütleri, yuvalandığı ve saklandığı yerlerde etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır. Barış Pınarı Harekatını yürekten destekliyoruz. Her zaman yanında ve arkasındayız. Türkiye'yi kuşatma niyetinde olan PKK, YPG ve DAEŞ gibi şer odaklarının ve onların destekçilerinin oyunlarının bozulması ve bulundukları o topraklara gömülmesi artık kaçınılmaz bir mecburiyettir. Bütün dünya şunu iyi bilmelidir ki; Şanlı tarihimizde olduğu gibi mazlum milletlerin umudu olan necip Türk Milleti ve kahraman ordumuz bu" Barış Pınarı Harekatı" ile mazlumun yanında, zalimin ise her zaman karşısındadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için yapılan Barış Pınarı Hareketi Türkiye Cumhuriyeti'nin bir beka meselesidir. Yapılan Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin kara sınırlarına paralel olacak şekilde hem güvenli bölge tesis edilecek, hem de bölgeye huzur gelecektir. Bu vesileyle Barış Pınarı Harekatı'na katılan Şanlı Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her neferini candan kutluyorum. Gazamız mübarek olsun. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin."

Diğer  Yandan, Barış Pınarı Harekat Bölgesinde 10 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman askerimiz  şehit olmuş, üç kahraman askerimiz  ise yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimiz Ahmet Topçu’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU:

Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütlerini etkisiz hale getirmek ve Türkiye’nin güney sınırlarını güvenlik altına almak için başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”nı desteklerini bildirdi.

Açıklama şöyle;

“Türk Silahlı Kuvvetleri; Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütlerini etkisiz hale getirmek ve Türkiye’nin güney sınırlarını güvenlik altına almak, bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek güven ve barış ortamını yeniden sağlamak amacıyla “Barış Pınarı Harekatı”nı başlatmıştır.

Uluslararası terörle mücadele kararları ve BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nı destekliyoruz.

Tüm siyasi partilerimizi, kitle örgütlerimizi ve toplumumuzun tüm kesimlerini, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde; ülkemizin güneydoğusunda oluşturulmak istenen terör koridoruna ve kurulmak istenen terör devletine karşı, tek yürek olarak hareket etmeye ve Mehmetçik ile güvenlik güçlerimizin arkasında kenetlenmeye davet ediyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası ve maden işçileri olarak dualarımızla, yüreğimizle devletimizin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”

BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇUFALI:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajı yayımladı. Rektörümüzün açıklaması şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin bekasını, vatandaşlarımızın can güvenliğini ve güney sınırımızı tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek, kardeş bölge halkına huzur götürmek ve barışı tesis etmek için meşru müdafaa hakkı doğrultusunda Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmış bulunmaktadır.

Bölgesinde güçlü bir aktör olan Türkiye’nin uluslararası barışa destek verebilmesi, bölgedeki terör tehditlerini bertaraf etmesiyle mümkündür. Ülkemiz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cesareti ve Devletimizin kararlılığıyla oluşturacağı Güvenli Bölge sayesinde bölgeye barış ve huzur getirmeyi amaçlamaktadır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak devletimizin ve ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canı pahasına mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimizin ve Barış Pınarı Harekâtı’nda Ordumuzla birlikte olan yerel unsurların her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyor, muvaffakiyetler diliyoruz.”