Kdz. Ereğli'nin bakir alanlarından biri de Alacaağzı sahili. Köseağzı, Kireçlik ve Çavuşağzı gibi Alacaağzı da sosyal yaşama yön verecek alanların başında geliyor.

Hızla büyüyen ve 100 bin nüfusu geçerek il merkezi ile yarışacak nüfus oranına ulaşan Kdz. Ereğli'de gözlerden uzakta keşfedilmemiş veya fazla bilinmeyen  o kadar çok alan var ki.
Kdz. Ereğli'nin Kızılcapınar Barajı ve çevresi bu alanda sosyal yaşama kazandırılamayan büyük bir değer olarak öne çıkarken; Gülüç Irmağı boyu da çok farklı sosyal aktiviteler açısından fırsat olarak da görülüyor. Denize bir nefes yakın Gülüç Irmağı'nın çevresinde yapılacak düzenlemeler ile bu alan toplumun tüm kesimlerine çok yönlü hizmet verebilme şansına sahip. Tabi ki, bunun ilk adımının da Gülüç Belediyesi'nin Kdz. Ereğli Belediyesi'ne katılması ile mümkün olabileceğini Gülüç'ü kurtarılmış bölge görmeyen herkes  rahatlıkla tespit edebiliyor.
Köseağzı doğal güzelliklerin ana merkezi olmasının cazibesini, kent merkezine olan yakınlıkla artırırken, Zonguldak yolu üzerindeki Kireçlik ve Çavuşağzı sahilleri de özellikle yaz mevsimlerinde  vatandaşlara farklı bir hizmet sunan alanlar oluyor.
Alacağzı'da bunlardan bir tanesi. Alacaağzı Gökçeler Beldesi sınırları içinde bulunan ve Hema'nın kömür işletmeciliği yaptığı alanın adı. Bu alanda ayrıca kuvars ham maddesi üretimine başlanıyor. Alacaağzı çok uzun yıllar eski adı EKİ olan TTK'nın sosyal tesis kurduğu ve Kandilli'den servis hizmeti de sağlayarak çalışanlarını taşıdığı sahil alanı. Bu sahil alanının yol sorunu çözüme kavuşturulabilmiş bir konuma kavuşması demek, Kdz. Ereğli ve çevresine çok yeni bir sosyal alan hizmeti sunulması demek.Alacaağzı'na Düzce'de kurulan cam fabrikasının ham maddesinin çıkarılacağı kuvars tesislerini fotoğraflamak için gittik ve sahilin son durumunu da gördük. İstedik ki, daha geniş kitleler Alacaağzı'nı sadece kömür ocakları ve şimdi de dağların kazılarak kuvars kumu maddesinin çıkarılıp Düzce'ye taşındığı alan olarak bilmesin.
Evet, Alacaağzı'nda bir sahil var. Birçok vatandaşın bilmediği Kireçlik ve Çavuşağzı gibi bakir güzelliği ile korunmayı ve sahip çıkılmayı bekliyor.