CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, 2016 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı eleştirdi, verilen sözlerin yerine getirilemediğini vurguladı.

 

"KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ, HALEP BELEDİYESİ DEĞİL"

İlçede insanların yüzünün gülmediğini, işsizliğin de çığ gibi büyüdüğünü anlatan Ocakçı, "Dükkanlar kapanıyor. Köylerde mezar kazacak genç yok. Genç nüfus şehir dışına gidiyor. Ereğli ve Zonguldak'ın derdi büyük. Kimse bu yoksulluğu bu garipliği anlamıyor. Bir Halep yardım gecesi düzenlendi. Tamamen yanlarındayız, asla da karşı değiliz. Halep'e yardım edilmeli ama önce benim memleketimdeki garibana yardım edilmeli. Benim çevremdeki insanlar aç, önceliğim Halep olmamalı. Öncelik Zonguldak, Batı Karadeniz tüm Türkiye sonra da Halep olmalı. Belediyenin asli görevi başındaki şu kelimeyi unutmasın, Kdz.Ereğli Belediyesi, Halep Belediyesi değil. Aslında anlatılacak milyonlarca şey var" dedi.

 

SEL FELAKETİ YAŞANDI

Yaklaşık 1 saat 20 dakika konuşan CHP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri ve partililerin de katılımı ile Kahİlçe Başkanı Ocakçı'nın sözleri özetle şu şekilde: "Geçtiğimiz yıl Ereğli'de bir yağmur vakası yaşadık. Biraz yağmur fazla yağdığı anda sel ile bir tanışmamız oldu. Yaşadığımız sel felaketi bize bu sene ne yaşayacağımız ile ilgili küçük küçük bilgiler vermeye başladı. Yağmur her zaman çok yağıyor, rögarların kapalı olması, yağmurlama hattının doğru incelenmemiş, yapılmamış, tedbirin alınmamış olması, OSB, Kışla ve çarşı bölgesindeki felakete neden verdi.

 

HALK OTOBÜSLERİ KAR KÜREME ARACI ALDI

Kar ile mücadelede, maden bu kadar iyi çalışıyorlardı, Halk Otobüsleri niye kar küreme aracı aldı? Çünkü belediyenin yetmediğinden, ulaşamadığından ve hizmet eksiğinden dolayı aldı. Bu kar Ereğli'de bizlere ilkler yaşattı. Kardan dolayı Ereğli'de ilk kez Cumartesi pazarı yapılmadı ve oraya ulaşılamadığı için pazar kurulamadı. Allah'tan bu sene çok fazla kar yağmadı, 1 gün kar yağdı. Şuanda hastanenin bir diğer yolu şuanda kapalı. Ereğli'de şuan kar yapmıyor ama yolun biri kapalı. 3-4 Gün önce hava bir buzlanma yaptı ve Ereğli'de mahalle araları değil ana arterler kapandı.

 

TERMİNALDE MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Ereğli'de terminal sıkıntısı başladı. 27 Ocak 2015 tarihinde bir basında terminalin 90 gün içerisinde biteceği 10 Mart 2015 tarihinde firmanın teslim edeceğini ve açılış yapılacağı söyleniyordu. Ne zaman açılacak, ne zaman hizmet verecek bunların hepsi muamma. Bir mimar olarak söyleyeyim terminalin açılması için önce mülkiyet sorununun çözülmesi lazım. Bu da belediyenin işi ama ne yazık ki ne bir çözüm var ne de çözüme dayalı bir çalışma var. Terminali açamıyorlar çünkü terminalin bağlanacağı kavşak yer değiştiriyor. Kavşağın yeri geçtiğimiz hafta yine değişti. Bir öyle kavşak var ki yaklaşık 10 defadır yeri değişiyor. Kavşağın nerede olduğu nereye bağlandığı belli değil. Ocak ayı meclisinde konu gündeme gelecek. Yerinde durmayan bir kavşak görmedim.

 

KÖSEAĞZI ÇÖKTÜ...

2 Ay önce belediyenin çıkardığı bültende bir haber gördüm, yaptıklarımız diye. Gülümsedim. Köseağzı yolu önceki gün yine çöktü, kaçıncı kez çöktü, 3. Böyleydi böyle yaptık düzelttik dediği kendi yaptığını kendi düzeltti. Köseağzı'nın yolu öyle 20-30 kilometre değil, 1,5 kilometre civarında. Bu hadsizliği yapmayalım diyorum ama benim meclisimde inşaat mühendisleri, mimarlar var, hiç değilse beceremiyorsanız biz size doğruyu söyleyelim. Çünkü artık oyun oynuyorsunuz. Kendi yaptığınız yerler çöküyor, sonra yaptığınızı düzelttik diyorsunuz. Bari halkı kandırmayın, birşey yapamadığınızı çıkın söyleyin. Biz bu işi yapamıyoruz diyin.

 

KENT MEYDANI

İmar planlarına ve metre kare esaslarına bakarsanız, 3 çeşit cami vardır. Küçük, büyük ve en sonundaki büyük merkez  cami. Küçük cami 2 bin 500 metre kare civarındadır, büyük cami 5 bin metre kare civarındadır onların dediği gibi ise bu caminin metre karesi 10 bin karedir. Bizim kent meydanımız kaç metre kare? Bizim kent meydanımızın tamamını harcayamazsınız. Kent Meydanının halka nefes alanı olarak açılmasıdır. Biz bu memlekete cami yapılmasına karşı değiliz. Biz caminin yerine karşıyız. Caminin yeri yanlış. Bu şehir bir protokol camiyi hak ediyor ama oraya değil. Daha trafiği kilitlemeyen, insanların dolaşabileceği alanları elinden almayan ve daha fiziki şartları daha doğru olan bir yere yapılmasını istiyoruz. Kent Meydanı bir şeyi ifade edecekse bu kentte kent meydanı ile cami ayrı yerlerde olmalı. Kent Meydanının belediye parasını vererek yerini aldı.

 

OTOPARK SORUNU

Murat Taksi'nin orada olan kavganın nedeni otopark, yani trafik. Şehri kilitliyoruz ve bu kilidi bir gün açamayacağız. 1-2 Haftadır şoför esnafını dolaşıyorum. Taksici ve otobüscüleri, kentte araç ile para kazanan insanlarla konuştum. Herkesin derdi aynı otopark. Şoför esnafı bıkkınlık geçiriyor. Gözümüzün önünde örnekleri de var. Orta cami güzergahında iki otobüs yan yana geçemiyor. Bu sorunları ben mi çözeceğim belediyeyi yönetenler mi çözecek? Yeni belediyenin olduğu yerdeki trafiği gördünüz mü? Otobüsler, taksiler, pazarcı yan yana, bir de kenarlar ücretli otopark. Sonuç modern bir Ereğli. Yol kenarında topladığın paralarla bu kente bir otopark alanı, otopark sahası yapmak zorundasınız. Kent meydanının altına en azından altına 3 kat otopark sığdırmalısınız. Hizmet kenti bir 50 sene sonrasına hizmet vermek rahatlatmak için yapılır.

 

SU ZAMMI GİRİŞİMİ

Su zammı yeni yıl geldi ortaya konulmaya başlandı.Seçim kampanyalarında Ereğli'de suyu ucuzlatacağız, neredeyse bedava vereceğiz diyenler ikinci kez zam derdindeler. Biz CHP meclis üyeleri olarak önergemizi kabul ettirip ilçede suyun düşmesini sağlayan grubuz. Açık ve net ifade edeyim, suya zam yapılmaması için elinden ne gelirse yapacaktır. Ereğli'ye ucuz su içereceğiz sözlerini hatırlatarak sözlerini tutmaya davet ediyoruz.

 

"VİZYON PROJELERİ VARDI"

O meşhur vizyon projeleri için bir cümlem var. O vizyon projeleri hakkında söylenecek tek söz hiçbiri yapılabilir değil. Eğer bu vizyon projelerini biz yaparız diyorlar ise bu saatten sonra 1,5 yıl içerisinde apartman inşaatı bitmiyor. Hayal görmesinler, kamuoyunu da meşgul etmesinler. Elmatepe'nin kamyon garajının orada birşey yapılacakta daha kararını veremediler. Su parkı yaptık, başka birşey yaptık en son çocuk parkı yapar ve bu iş biter. Elmatepe'ye şimdi üst geçit yapacaklar burada bir terslik var. Karayollarındaki üstü geçidi devlet yapar, belediye değil. Ama benim belediye karayollarının işini yapıyor, ben soruyorum belediyenin işini kim yapıyor?

 

"YAN GELİP YATMA..."

Belediye başkanı 'Bizim için yan gelip yatma ve boş laf üretme dönemi bitmiş' demişti, kendisi böyle bir cümle koydu. Hadi bakalım, 3 sene bitti. Şimdi çalışacağız dönemi başladı. Bu iş aynı Devrek yoluna benziyor. Sadece adı var, kendi yok. 3 Dönem milletvekili gördü, plan olmadan, vaat ve umutlarla şimdi 2018 denildi.

 

"ENTERESAN İDDİALARA YANIT VERİLSİN"

Çok üzülerek söylüyorum bu kentin halkına böyle yönetim göstermek bu halka reva değil. Çok enteresan olaylarla da karşılıyoruz bu kentte. Bazı gazetelerde üzülerek Ereğli Belediyesi ile ilgili çok enteresan iddialar görüyoruz. Öyle enteresan iddialar var ki Ereğli Belediyesi'nin kurumsal yapısına zarar verecek. Kimse Ereğli Belediyesi'ne bu şekilde iftira atmasına izin vermemeli. Kamuoyuna açıklama yapmalılar. Bu kentin belediyesi benim gurur duyduğum kurumdur. Gurur duyduğum kurumu zedelemeye, isminin abuk sabuk şeylerle anılmasını sağlamaya kimsenin hakkı yok. Çıkıp dava açacaklar, halkı bilgilendirecekler. İftira ise biz de gelip yardımcı olacağız. Kimliğin zedelenmemesi için dava açacaklarsa açsınlar. Dava açtıklarını da bildirsinler, kamuoyu bundan rahatsız.

 

"GÖZÜNAYDIN EREĞLİ"

Eğitim kampüsü kazandırılmasına gönül rızası ve zevk ile evet dedik. Boy boy projeler bitti resimleri vardı. Aralık ayı meclisinde alınan bir belediye meclis kararını yetkilendirmeyi basın mensupları kaçırdı. Hani buraların projeleri bitmişti. Eğitim fakültesine, 'evet' dedik ve istedik. Ereğli'ye 10 bin yeni öğrenci gelecekti. Ereğli'nin tanınmışlığı, ekonomisi ve gelişmesi için o kadar güzeldi ki ama yine sayelerinde bir ilk ile karşılaştık. Ereğli'de fakültenin yıkım ihalesi Ekim veya Kasım ayında yapıldı. Daha yıkımına yeni başlandı, daha ne yapacaklarına karar vermediklerinden oldu bu. Yıl 2016'nın Aralık ayı ve bundan 3 gün sonra 2017 yılı. Eğitim fakültesini nasıl yapacaklar ben merak ediyorum. Ereğli ilkleri yaşadı, aslında traji komik birşey. Burası öğrenci cenneti olacak dedik, her yerde öğrencimiz olacak dedik. Erdemir bir söz verdi, metalürji fakültesi yapacağım dedi. Ereğli'nin ilki yaşadığı birşey var, Ereğli'nin bir turizm fakültesi var. Eğitmeni, dekanı, herşeyi var bir tek öğrencisi yok. Gözün aydın Ereğli, fakülten var öğrencin yok.

 

"YANDI KETEN HELVA"

Bir Yozgat milletvekili çıkıyor Ereğli Devlet Hastanesi'ne başhekim öneriyor. Keten helva yandı. Şehir dışından bir adam geliyor cami şuraya yapılacak diyor, biri başhekim atıyor. Biz Ereğlililere fikir danışan, kaale alan yok. Bu memleketi Yozgat mı, Çengelköy mü yönetiyor? Kendinize gelin. Herkes başhekim şu, bu olacak diyor. Bu topraklarda hiç mi doktor yok, hiç mi bu işi bilen yok. Bu topraklar bir doktor yetiştiremedi mi? Şehir dışından doktor mu ithal edeceğiz. Yok öyle şey bu memleketin çocuğu olmalı"

 

BELEDİYE İŞÇİLERİNE ZAM YAPILSIN

Ocakçı, Ereğli Belediyesi'nin kendi personeline de zam yapması gerektiğini vurguladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)