Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı plajlar bölgesinde yeni bir düzenleme yapmak için çalışma başlattıklarını ancak gerekli izinlerin kendilerine verilmediğini açıkladı.

Belediye plajından Alaplı güzergahına kadar olan kumsal bölgenin kontrol altına alınması, güvenliğinin sağlanması, kafeterya, otopark, ücretsiz giriş gibi çeşitli projelerin hazırlandığını anlatan Posbıyık, o bölgede gayri faal işler olduğunu, akla hayale gelmeyecek rezillikler yaşandığını iddia etti.

Posbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Tüm piknik alanlarını açtık. Halkımız hem piknik alanlarına hem plajlara ilgi gösteriyor. Eski belediye plajının bittiği alandan itibaren kumsal alanı devletten talep ettik. Burayı çevreleyelim, güvenlik koyalım dedik, can kurtaran olsun, emniyet altında olsun, girişler ücretsiz olsun dedik. Buradan Milli Emlak Müdürlüğü'nden Zonguldak'a oradan da Çevre Bakanlığı'na gitti ama red cevabı geldi. Orada şimdi yine çadırlar kurulmaya başlandı, emniyet de engel olamıyor. Çok gayri faal işler oluyor. Akla hayale gelmeyecek rezillikler, çirkinlikler, madde kullanımları, bir takım ilişkiler, Allah'a emanet orası. Daha evvel biz biraz yardım ediyorduk, bizi de dava ettiler. Bir çocuk olmuş, 9 kardeşi varmış, her biri 100'er bin liralık dava içmiş, bizden para istiyorlar ama bizimle alakası yok. Böyle bir sıkıntılar var. Bu sıkıntıyı devletin elinden alalım dedik. Bir müracaat daha yaptık, projesi elimizde. Kıyıdan itibaren orada cinayetler oluyor, kazalar oluyor. Bizim plajın olduğu yerden itibaren 15 metre denize beton dökelim diye proje hazırladık. Üzerine otopark yapalım, kafeler, yeme içme yerleri yapalım dedik. Parasını da belediye olarak biz verelim, yapalım dedik, ona da red geldi. "