Ereğli Ören Mahallesi'nin toplam 10 bin 845 metre kanalizasyon ve terfi hattı ile 309 binanın bağlantı ihalesi yapıldı. Mahalle'de ayrıca 17 bin 945 metre içme suyu hattı yapılacak.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye sınırları içerisine yeni katılan Ören Mahallesi'nde toplam 10 bin 845 metre kanalizasyon ve terfi hattı ile 309 binanın bağlantısının yapılacağını açıkladı. Posbıyık gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

Bu çalışmalar kapsamında Ören'de bin 545 metre kanalizasyon terfi hattı ve 9 bin 300 metre kanalizasyon şebeke hattı yapılacak. Yaz sonu itibariyle ise Ören Mahallesi kanalizasyon şebekesine kavuşmuş olacak. Ayrıca; 7 Mart 2013 tarihinde Ören Mahallesi'nde içme ve kullanma suyu şebeke hattı yapımı ihalesi yapıldı. Toplam 17 bin 945 met içme ve kullanma suyu şebeke hattı yapılarak mahallemize sağlıklı ve temiz içme suyu verimli olacak. Ören Mahallesinde belediye sınırlarına dahil olmadan bu yana gelen su ve kanalizasyon sorununu bu yaz dönemiyle birlikte çözmüş olacağız