Kdz Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından, Belediyemize yeni katılan Ören Mahallesinde İçme ve Kullanma Suyu hattı yapımı çalışmaları başladı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye olarak mahallelerde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Başkan Posbıyık öncelikle Ören Yeni Mahalle’de başlayan çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: Ören Yenimahalle’de Cadde ve sokaklara değişik çaplarda toplam 7.300metre PE100 su borusu döşenecek ve bina bağlantı çıkışları da yapılarak konutlara su verilecektir. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 6.500 metre hat döşenmiş olup bağlantı işlemleri de devam etmektedir.

Burada tamamlanacak çalışmaların ardından ekiplerimiz Ören Mahallesi merkezinde çalışmalara başlayacak ve yine yaklaşık değişik çaplarda 5.900metre PE100 su borusu döşenerek burada yaşayan insanlara da sağlıklı ve kesintisiz su verilecektir. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Ören Mahallesinde toplam 13.200metre İçme ve Kullanma Suyu hattı döşenmiş ve  yaklaşık 400 binaya su bağlantısı yapılmış olacaktır

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerek içme ve kullanma suyu gerekse de kanalizasyon ve yağmurlama hattı çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor.