Alaplı'da Organ Bağışı Haftası nedeniyle Toplum Sağlığı Başkanlığında görevli hemşireler tarafından merkez cami önünde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant kuruldu.
Alaplı Toplum Sağlığı Başkanlığında görevli Şermin Tosun, Alaplı'da organ bağışını çok az olduğunu söyledi. İlçe merkezine vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla stand kurduklarını ancak vatandaşların uzaktan seyrettiğini kaydeden Tosun, sadece iki bayanın organ bağışında bulunduğunu ifade etti.
Organ Bağışını önemi hakkında insanlara sürekli bilgiler verdiklerini kaydeden Tosun, Gittiğimiz yerlerde organ bağışını önemini anlatırken insanların en çok sorduğu soru; Öldüğüm zaman tekrar dirildiğimde organlarım eksik olur mu? Organ bağışı yapmak dinen caiz midir? Gibi sorularla karşılaşıyoruz. İnsanlarımızı organ bağışı konusunda daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi.
Organ bağışında bulunan Füsun Şahin, Bir gün bana bir şey olursa, organlarımın bir başka insana hayat vermesini düşünüp organlarımı bağışladım. organ bağışının bir insanın başka bir insana yapabileceği en büyük iyilik olduğunu düşünüyorum. Organlarımızı çürütmeyelim, bağışlayıp hayat kurtaralım dedi.